Nevjerojatno: Probudio ih provalnik i od njih zatražio šifru za Wi-Fi

Nakon što je ušao u kuću u Paolo Altu, mladi provalnik probudio je stanare i od njih zatražio šifru za Wi-Fi, no brzo je istjeran iz kuće i uhićen.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.07.2018. / 10:59

Ruter (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Pretpostavka je da provalnici svoj "posao" uvijek žele obaviti u potpunoj tišini i što brže te kako ne žele ostaviti nikakve tragove s kojima bi ih se moglo povezati. U slučaju provale u kuće u kojima se u tom trenutku nalaze stanari, zadnja stvar koju provalnici žele jest privući njihovu pažnju ili ih probuditi ako spavaju. A upravo je to napravio jedan 17-godišnji provalnik iz Paolo Alta u SAD-u, a razlog buđenja stanara kuće koju je došao opljačkati nevjerojatan je – ponestalo mu je internetskog prometa pa je muškarca i ženu probudio i od njih zatražio šifru za Wi-Fi.

Iako u šoku, muškarac u šezdesetim godinama ostao je pribran te ne samo da mladom maskiranom razbojniku nije dao šifru za pristup internetu, već ga je udario i istjerao iz kuće, nakon čega je nazvao policiju. Mladić je ubrzo uhićen, a prema policijskom izvješću, i večer prije toga primijetio ga je jedan od susjeda u istoj ulici kako se šulja oko njegove kuće – mladić je i njega upitao šifru za Wi-Fi, naravno, nije ju dobio, no zato je iz dvorišta te kuće ukrao bicikl.

Zbog svega što je napravio tijekom te dvije večeri prijeti mu kazna zbog provale, krađe bicikla te zbog lažnog predstavljanja jer se tijekom uhićenja lažno predstavio, tj. policiji nije htio otkriti svoj pravi identitet.

Izvor: Ars Tehnica

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti