Nije dobro prošlo: Vozačica odlučila tijekom vožnje nadograditi softver u automobilu

Nakon što je počeo proces nadogradnje softvera, sve funkcije u vozilu su prestale raditi više od sat vremena, a automobil je ostao na cesti i uzrokovao velike gužve.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.02.2019. / 15:52

Prometna gužva (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Svima nam je dobro poznato da je prilikom nadogradnje operativnog sustava i softvera potrebno ponovno pokretanje telefona i računala te da će tijekom određenog vremena naši uređaji biti neupotrebljivi. Ista je stvar i s današnjim automobilima koji su postali računala na kotačima – ako nadograđujete softver, trebali bi očekivati da određene funkcije vozila neće biti aktivne.

Jedna vozačica iz Kine to je naučila na teži način – kada je upala u prometnu gužvu u Pekingu, dobila je poruku da je nadogradnja putnog računala električnog automobila NIO kojeg je testirala spremna, a kako je promet ionako stajao, odlučila je pokrenuti nadogradnju softvera. Nije se obazirala niti na upozorenja da je potrebno zaustaviti vozilo sa strane jer će tijekom nadogradnje sve važne funkcije automobila biti isključene.

Na kraju je ostala "zatočena" u automobilu više od sat vremena, zbog čega se stvorila još veća gužva – njoj i suvozaču više je puta na prozor kucala policija, no nisu mogli niti spustiti prozor jer ništa u vozilu nije radilo.

Na kraju su se iz NIO-a ispričali putem društvenih mreža te su najavili optimizaciju procesa nadogradnje softvera kako se slične situacije više nikada ne bi ponavljale, a još su jednom podsjetili sve vlasnike njihovih automobila da je nadogradnju potrebno izvršiti samo kada je vozilo parkirano i na sigurnom mjestu.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti