Nokia 6.1 Plus i Nokia 5.1 Plus donose popularni dizajn zaslona preko cijelog uređaja

Dva nova Nokia pametna telefona donose vrhunske performanse i umjetnu inteligenciju za snimke.

Martina Čizmić | 22.08.2018. / 08:02

Nokia 6.1 Plus (Foto: HMD Global) (Foto: HMD Global)

HMD Global predstavio je uređaje Nokia 6.1 Plus i Nokia 5.1 Plus, pametne telefone koji donose dizajn zaslona preko cijelog uređaja, visoke performanse i pametnu umjetnu inteligenciju za snimke, uz impresivnu cijenu.

Od početka našeg putovanja fokusirani smo da pružimo doživljaj koji se očekuje od Nokia telefona – dizajn i izrada koji odskaču, tehnologija koja omogućava da postignete više u vašem danu, i naš fokus na čist, siguran i ažuran Android™. Danas, gradimo i dalje naše obećanje ponudom ova dva pametna telefona – Nokia 6.1 Plus i Nokia 5.1 Plus – koji nude inovacije kao što su zaslon preko čitavog uređaja i kvaliteta koju očekujete samo od Nokia pametnog telefona. Pokretani najnovijim chipsetom i dio Android One obitelji, oba telefona donose sjajne performanse i umjetnu inteligenciju za snimke, koju biste očekivali od premium pametnog telefona, istaknuo je Juho Sarvikas iz HMD Global.

Nokia 6.1 Plus

Sa zaslonom od 5.8 inča full HD+, 19:9 omjer zaslona s 96% raspona boja, preko cijelog uređaja, Nokia 6.1 Plus ostavlja dojam većeg zaslona u tankom i kompaktnom pakiranju.

Čak 93% njegove površine optočeno je staklom s obje strane, a iza elegancije stoji najnovija Qualcomm Snapdragon 636 Mobilna Platforma koja je 40% brža u odnosu na prethodnu.

Dvostruki senzor 16MP/5MP stražnje kamere jamči izvrsnu oštrinu i detalje u slici. Zahvaljujući naprednim značajkama moguće je snimiti profesionalne fotografije uz podesivo bokeh zamućenje, koje se može prilagoditi u realnom vremenu, dok snimate. HDR nevjerojatne dubine boje, napredna umjetna inteligencija za snimke, uključujući zabavne filtere, maske i 3D persone, kao i osvjetljenje za portrete dodat će upečatljive svjetlosne efekte snimkama. Prednjom kamerom od 16MP moguće je snimiti selfie kao u ogledalu, s puno detalja. Uz #Bothie značajku koriste se značajke umjetne inteligencije na obje kamere istovremeno, s maskama i filterima te uživo objaviti na Facebooku i YouTubeu.

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus pokretan je naprednim MediaTek Helio P60 osmojezgrenim procesorom. Dizajniran kako bi donio snagu za igranje, video ili multitasking s lakoćom. Napredne značajke snimanja omogućuju snimanje studijske fotografije uz očitavanje dubine, podesivo bokeh zamućenje kao i portretno osvjetljenje. Dvostruki 13MP/5MP stražnji senzor s elektronskom video stabilizacijom osigurava stabilne, oštre video zapise koji savršeno bilježe posebne trenutke, bez obzira na situaciju.

5.8 inčni HD+ zaslon od ruba do ruba pruža maksimalni sadržaj uz minimalnu veličinu. Nokia 5.1 Plus ima čisti dizajn s 2.5D zaobljenim prednjim i stražnjim staklom, zakrivljenim rubovima i precizno izrađenim ispupčenjem za kameru, s optičkim staklom i okvirom visokog sjaja. Tanak samo 8 milimetara, uz ergonomski dizajn i glatku krivulju daje sjajan dojam u ruci. Nokia 5.1 Plus ima kućište od metala uz polikarbonatni okvir i testiran je na ekstremne temperature i padove.

Čist, siguran i ažuran uz Android One

Oba telefona pridružuju se Android One obitelji Nokia pametnih telefona. Ostati će aktualni sljedeće tri godine uz mjesečno sigurnosno ažuriranje i dvije godine zajamčenog ažuriranja operativnog sustava.

Nokia telefoni koji se isporučuju s Android Oreo dolaze s najnovijim značajkama kao Google Lens. Oba telefona su također spremni za Android Pie. Ta će nadogradnja donijeti nove „App akcije“. Aplikacijske akcije će korisnicima pomoći da dođu brže do svojih zadataka, kao što je zvanje taksija ili reprodukcija omiljene playliste, tako što će predviđati što žele učiniti. Aplikacijskim akcija će se moći pristupiti u Androidu kroz Launcher, Smart Text Selection, Play Store, Google pretragu i Asistent.

Oba uređaja dolaze u tri boje - sjajno crna, sjajno bijela i sjajno ponoćno plava. Nokia 6.1 Plus prodavati će se na odabranim tržištima po cijeni od 249 eura, dok će Nokia 5.1 Plus stajati 199 eura, no još nije poznato hoće li i ovi uređaji biti dostupni u Hrvatskoj i kad.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti