Nove Motorole dokaz su da vrhunski telefoni ne moraju biti preskupi

Moto G privući će korisnike solidnim hardverom i cijenom od samo 179 dolara, dok su najjači aduti modela Moto X Play snažna baterija i odlična kamera

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.07.2015. / 09:27

Nove Motorole dokaz su da vrhunski telefoni ne moraju biti preskupi

Posljednji modeli Motorolinih pametnih telefona nudili su odličan omjer cijene i kvalitete te je uređaje iz Moto X serije krasio odličan hardver i niža cijena u odnosu na modele vodećih kompanija na tržištu, dok je Moto G korisnike osvojio cijenom s kojom može konkurirati i jeftinim kineskim kompanijama. Motorola je jučer predstavila nove uređaje iz ovih serija u kojima su zadržali dosadašnji recept odličnog omjera cijene i kvalitete te će se Moto G i dalje moći kupiti po vrlo povoljnoj cijeni od 179 dolara – bez potpisivanja ugovora s mobilnim operaterima.

Osvježeni popularni Moto X i Moto G modeli iz Motorole

Za tu cijenu dobije se telefon sa 720p ekranom dijagonale 5 inča koji radi na četverojezgrenom procesoru (riječ je o Snapdragonu 410), ima 8, odnosno 16GB memorije te utor za microSD memorijske kartice. S prednje strane nalazi se 5MP kamera za selfije, na stražnjoj strani je 13MP kamera, a korisnici će cijeniti i opcije poput vodootpornosti i podrške za 4G, što su odlične opcije za mobilni uređaj jeftiniji od 200 dolara. Osim ovog telefona, predstavljeni su i Moto X Play i Moto X Stlye te su iz Motorole za model Play komentirali kako su se pri njegovom razvoju pokušali orijentirati na tri stvari koje su jako bitne mobilnim korisnicima – bateriju, cijenu i kameru. Veličina ekrana ovog uređaja iznosi 5,5 inča (Full HD rezolucija) te se Moto X Play može pohvaliti sa stražnjom kamerom rezolucije čak 21 MP, dok se s prednje strane nalazi 5MP kamera s bljeskalicom. Cijena ovog telefona kada se sljedećeg mjeseca pojavi na tržištu iznosit će od 300 dolara (također bez potpisivanja ugovora s operaterima), a one koji se često žale na prekratko trajanje baterije pametnih telefona Moto X Play privući će sa snažnom baterijom kapaciteta 3,630mAh koja bi, barem tako tvrde u Motoroli, trebala izdržati dva dana bez punjenja, a zahvaljujući opciji turbo punjenja bit će dovoljno samo 15 minuta punjenja da baterija izdrži oko osam sati rada.

Ovaj će punjač za 15 minuta napuniti bateriju mobitela za čitav radni dan

Najjača nova Motorola jest Moto X Style s 5,7 inčnim ekranom rezolucije 1,440x2,560 piksela, pokreće ga Snapdragon 808 procesor, ima 3GB RAM-a, a prodavat će se u modelima kapaciteta 16, 32 i 64GB memorije koja se može dodatno proširiti s memorijskim karticama kapaciteta 128GB. Na GSM Areni hvale 21MP kameru ovog uređaja koja ima brojne opcije, među inima i snimanje 4K videozapisa, dok u Motoroli kažu kako je riječ o jednoj o najboljih mobilnih kamera na svijetu. Usprkos većem ekranu, baterija ima slabiji kapacitet u odnosu na model Play (3,000mAh) te također ima opciju turbo punjenja pa se za 15 minuta može napuniti 34 posto baterije. Cijena ovog uređaja koji će na tržištu konkurirati najjačim pametnih telefonima na svijetu iznosi od 400 dolara. 

Foto: Motorola

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti