Novi generalni direktor tvrtke HONOR otkriva koji će mobitel biti vodeći u premium segmentu

Trendovi u korištenju mobilne tehnologije konstantno se mijenjaju. Tvrtka HONOR također nije zanemarila zahtjeve tržišta pa je nedavno uložila čak 20 milijuna dolara u sofisticiranu opremu za testiranje kvalitete. Tako su pomaknuli granice u razvoju novih tehnologija, osvojili nagradu za najbolji smartphone, ali i postavili novog čelnog čovjeka tvrtke HONOR za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije i Austrije.

Nova Studio | 29.11.2023. / 10:10

Peter Zhu Di, novi generalni direktor tvrtke HONOR za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije i Austrije
Peter Zhu Di, novi generalni direktor tvrtke HONOR za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije i Austrije (Foto: HONOR)

Peter Zhu Di radi u IT industriji već duže od deset godina. Prije dolaska u regiju na vodećoj poziciji u Rusiji uspješno je pozicionirao HONOR na tržištu te znatno pridonio njegovu uspjehu. Od 2021. do 2022. imao je funkciju menadžera za plasiranje proizvoda na tržište za regiju Rusije u tvrtki HONOR.

U svibnju prošle godine karijeru nastavlja na europskom tržištu, a od rujna ove godine preuzeo je funkciju generalnog direktora za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju i Austriju, što je velika prekretnica u njegovoj karijeri. Da bi poslovna strategija bila uspješna i na ovim prostorima, Peter Zhu Di i njegovi timovi moraju poznavati tržište, odnosno korisnike.

"Riječ je o velikom tržištu s velikim potencijalom za pozicioniranje brenda HONOR. Cilj nam je ojačati prisutnost tvrtke fokusirajući se prije svega na ljude te ostvariti nove prilike za rast i razvoj i na ovom tržištu. Ovo je treća godina u kojoj poslujemo kao nezavisna kompanija, ovu godinu interno zovemo i inicijalnom godinom za europsko tržište te očekujemo daljnji napredak u odnosu na prošlu godinu."

Koje novitete mogu očekivati ljubitelji najnovijih tehnologija na novom tržištu?

U sljedećoj godini tvrtka HONOR planira nove preklopne modele pametnih telefona – HONOR Magic V2, koji su nedavno predstavili i koji uskoro stiže u prodaju. Također, stiže i nova serija HONOR Magic te pripremaju i posebnu verziju pametnih telefona. U pitanju je suradnja s vrlo poznatim, čuvenim brendom, a o toj će se suradnji nešto više znati početkom godine. Istovremeno, plan im je unaprjeđivati i druge kategorije uređaja: stižu novi tableti, PC uređaji, rade i na novim nosivim uređajima i slušalicama.

"U HONOR-u veliku pozornost kontinuirano posvećujemo istraživanju i razvoju, kao i pomicanju granica u razvoju novih tehnologija. Tako svake godine ulažemo 10 posto od ostvarenog prometa u daljnja istraživanja. Osim toga, dosad smo uložili više od 20 milijuna dolara u sofisticiranu opremu za testiranje kvalitete u svom globalnom centru za usklađenost i testiranje (GCTC) te provodimo i interne testove za provjeru više od 200 certifikacijskih standarda, uključujući certifikat Conformité Européenne (CE).

Od početka razvoja proizvoda do masovne proizvodnje, naši proizvodi zadovoljavaju najstrože svjetske standarde kako bi krajnjim korisnicima pružili najbolju kvalitetu. Zato provodimo više od 260 testova na tisućama različitih komponenti pametnih telefona, što osigurava da naši uređaji uistinu traju i budu pouzdani za korisnike diljem svijeta", kaže Peter Zhu Di.

Razvoj ide u smjeru preklopnih mobitela u premium segmentu

U tvrtki HONOR vjeruju da će u sljedećih pet godina preklopni telefoni u premium segmentu dostići udio na tržištu od gotovo 40 posto. Riječ je o rastućem trendu potražnje za takvim uređajima u svijetu. Jedan je od posljednjih takvih uređaja i HONOR Magic V2, najlakši i najtanji pametni preklopni telefon sa supersnažnom baterijom, koji je već osvojio niz nagrada.

Osvojili titulu "Best Buy" za uređaj koji nadmašuje ono što se očekuje od pametnog telefona srednje klase

Pohvala ovoj inovativnoj kompaniji stiže i od struke. Njihov HONOR 90 uređaj prepoznat je i kao najbolji te je osvojio prestižnu nagradu Best Buy Smartphone 2023-2024. Riječ je o uređaju koji nadmašuje ono što se očekuje od pametnog telefona u srednjem cjenovnom razredu. Neke od njegovih karakteristika uobičajene su kod više klase mobilnih uređaja, poput trostruke kamere s glavnim senzorom od 200 megapiksela za fotografije visoke kvalitete, baterija od 5000 mAh s brzim punjenjem od 66 W, AMOLED ekran od 6,7 inča i 120 Hz, koji nudi svijetlu i oštru sliku.

„Budući da u središte razvoja novih proizvoda uvijek stavljamo korisnika, tu svakako moramo istaknuti i vrhunsku tehnologiju poput inteligentnog dinamičkog zatamnjivanja i cirkadijalnog noćnog prikaza, značajke kojima se osigurava udobnost očiju korisnika. Riječ je o vrhunskim performansama za pristupačni pametni telefon modernog izgleda, zbog čega je HONOR 90 i dobio najcjenjeniju svjetsku nagradu za izvrsnost za tehnološke proizvode, koju dodjeljuje Expert Imaging and Sound Association, i na koju smo zaista ponosni", govori Peter Zhu Di.

Cilj novog generalnog direktora tvrtke HONOR za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije i Austrije svakako je dodatno pozicionirati HONOR i na ovim prostorima. Ideja je da stvaraju dobre proizvode s kojima će kupci biti zadovoljni. To im je dosad uspijevalo, pa ne sumnjamo da će dobre poslovne strategije funkcionirati i u ovoj regiji, za koju Peter Zhu Di kaže da pruža osjećaj topline i doma.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom HONOR po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti