Novi, sigurniji Facebook zid

Facebook je počeo upozoravati svoje članove da ne klikaju na opasne linkove, kao dio novih sigurnosnih poteza.

Zimo Zimo Iva Krc | 16.05.2011. / 09:30

Novi, sigurniji Facebook zid

Facebook je počeo upozoravati svoje članove da ne klikaju na opasne linkove, kao dio novih sigurnosnih poteza.

Kompanija koristi WOT (Web of Trust), čiji će alati za procjenjivanje opasnosti linka, temeljeni na rangiranju samih korisnika

, generirati pop-up upozorenja.

Ako WOT korisnici procjene da se nekoj stranici ne može vjerovati, ili sadrži neki opasan sadržaj, ova tehnologija će to automatski sada prevesti u poruku upozorenja na Facebooku.

Taj potez pomaže Facebooku. Kako dugo upozorenje napravi korisniku prekid, tako dugo on neće otklikati s Facebooka. Ali spameri vole naći način kako svejedno te linkove proširiti Facebookom ili bilo kojom drugom društvenom mrežom jer ljudi vole klikati na linkove koji dolaze od njihovih prijatelja.

Facebook je priopćio da ti napadi obično pogode manje od jedan posto korisnika, no sa 500 milijuna aktivnih računa to je svejedno mnogo ljudi. Iako će WOT pomoći u prepoznavanju opasnih stranica on ih neće i ukloniti s Interneta.

WOT-ova besplatna usluga ima više od 20 milijuna korisnika (svatko može koristiti WOT da vidi upozorenja na rezultatima pretrage u svojem pregledniku), a sada ih može imati 500 milijuna!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti