Novi STEMI hexapod uvući će vas u svijet u kojem možete škakljati robota

STEMI je u zadnjih godinu dana opremio laboratorij i multimedijalni studio za izradu edukacijskih tehnoloških avantura kojima uvlači mlade u STEM područje te time pretvara konzumente tehnologije u njene stvaratelje.

Martina Čizmić | 24.05.2018. / 14:20

STEMI robot (Foto: STEMI) (Foto: STEMI)

Grupa entuzijasta, okupljena u startupu STEMI, oduševila je svijet svojim malim hexapod robotom STEMI-jem. Njega svatko, a prvenstveno djeca školske dobi, može samostalno napraviti i isprogramirati. Prvih 500 robota rasprodano je prošle godine u svega nekoliko mjeseci, a sada stiže nova – poboljšana serija, s motom „zabavi se uz budućnost!“

Radi se o atraktivnom šesteronožnom robotu koji u STEMI-jevom kompletu dolazi u dijelovima zajedno s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca (i svi koji se tako osjećaju) zajedno sa STEMI inženjerima prolaze kroz pravu tehnološku avanturu izrade robota. Bogata video edukacija iz dizajniranja robota, elektronike i programiranja čini ovu avanturu interaktivnom, zabavnom i izazovnom te djecu uči tehnologijama budućnosti.

Nova serija robota, koja na hrvatsko tržište stiže od četvrtka 24. svibnja, bitno je poboljšana u odnosu na prethodno izdanje -  izgleda modernije, ima veće i otvorenije mogućnosti interakcije s robotom, jednostavniji proces slaganja, bogatiji i zabavniji edukativni sadržaj. Koristeći senzore dodira, robot se sada može programirati da reagira na škakljanje, a svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica.

Također, roboti će biti dostupni i u različitim bojama. Same komponente robota izrađene su od materijala koji su pomno birani sa svrhom veće sigurnosti, trajnosti i boljeg korisničkog iskustva.

Osim izrade samih novih i poboljšanih robota, STEMI je u zadnjih godinu dana opremio laboratorij i multimedijalni studio za izradu edukacijskih tehnoloških avantura kojima uvlači mlade u STEM područje te time pretvara konzumente tehnologije u njene stvaratelje.

Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca napravljena je zahvaljujući dobivenim sredstvima iz strukturnih fondova. Nakon uspješne prijave na Javni poziv „Inovacije novoosnovanih MSP“, tvrtki Stemi su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (MINGO), dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 1.460.595,33 kuna. Ukupna vrijednost projekta tvrtke iznosi 1.941.026,56 kuna, ističe Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI.

STEMI robot (Foto: STEMI) (Foto: STEMI)

Kako ističu, vizija STEMI-ja je kreirati okruženje u kojem bilo koja osoba može postati kreator tehnologije, a ne biti samo korisnik i pasivni promatrač, dok je ideja i misija mladog tima približavanje tehnologije i robotike djeci, mladima i svima koji inspirirani lakoćom i jednostavnošću izrade ovih robota i korištenjem tehnologije – žele neke svoje dugogodišnje ideje oživjeti i provesti u djelo.

Kako doći do novog STEMI hexapod robota, ali i na izuzetno jednostavan način upoznati se s robotima novog doba, možete na službenoj stranici STEMI-ja.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti