Novo rješenje na domaćem tržištu omogućuje jedinstvenu mrežnu zaštitu svih mobilnih uređaja poslovnih korisnika

Riječ je o prvom rješenju na domaćem tržištu koje pruža zaštitu na razini mobilne mreže.

Martina Čizmić | 24.11.2021. / 16:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako je zbog pandemije mnoštvo tvrtki bilo prisiljeno poslati svoje zaposlenike da rade od kuće, tako je zabilježen i porast kibernetičkih napada. Naime, stručnjacima za kibernetičku sigurnost unutar tvrtki teško je osigurati svaki uređaj, a zaposlenici često, u žurbi, kliknu i na one poveznice na koje ne bi smjeli. 

Na tržištu su dostupna različita rješenja koja mogu ojačati kibernetičku sigurnost tvrtke, a sad danas je predstavljeno još jedno koje će na raspolaganju biti poslovnim korisnicima A1 Hrvatske.

Slika nije dostupna Znate li prepoznati manipulaciju na internetu i kako se zaštititi?

Kako je istaknuto na predstavljanju, A1 Net Protect blokira prijetnje poput krađe identiteta, zlonamjernog softvera, mreže kompromitiranih računala, spam stranica, hakiranih stranica te neovlaštenog kriptorudarenja. Riječ je o prvom rješenju na domaćem tržištu koje pruža zaštitu na razini mobilne mreže.

Usluga je namijenjena svim poslovnim korisnicima kao dodatni paket uz svaku postojeću ili novu mobilnu tarifu, bez obzira na broj linija u A1 mreži. Aktivacija ili deaktivacija moguća je u bilo kojem trenutku bez instalacije dodatnog softvera, odnosno aplikacije. Administrator korisničkog računa upravlja uslugom, dok ostali korisnici unutar kompanije mogu pregledavati sigurnosne izvještaje.

Pandemija je mnogobrojne kompanije prisilila na ubrzanu digitalizaciju zbog čega su, više nego ikada prije, izložene raznim prijetnjama na internetu. Vrste napada iz dana u dan se mijenjaju i napreduju. Zbog toga klasična sigurnosna rješenja nisu dovoljna. Sveobuhvatna usluga koju smo prvi ponudili tržištu je korak više u zaštiti jer je direktno integrirana u samoj mobilnoj mreži, objasnio je Siniša Staničić, direktor ICT prodaje i rješenja u A1 Hrvatska.

Slika nije dostupna Europski parlamentarci složni: EU mora ojačati svoju kibernetičku otpornost

Pojasnio je kako je A1 Net Protect zaštita aktivna čitavo vrijeme dok je korisnik spojen na A1 mrežu, bilo u zemlji ili inozemstvu. Svakih 15 minuta provjerava mrežu i posjećene mrežne lokacije te postavlja zlonamjerne web stranice na crnu listu. Korisniku javlja status stranice koju namjerava posjetiti, odnosno označava kompromitirane stranice i blokira njihovo otvaranje. Sama usluga je prilagodljiva potrebama pojedinog korisnika pa su tako moguće dodatne funkcionalnosti poput individualnog dodjeljivanja whitelist/blacklist prava, zaprimanja e-mail ili SMS izvještaja o blokiranim sadržajima te izvještaja i konfiguracije usluge aplikacijom Moj A1.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti