Otkriveni Appleovi planovi za sljedeću godinu: Povratak "jeftinog" iPhonea

Kada je predstavljen, model SE stajao je 400 dolara. Nije poznato koliko će stajati njegov nasljednik, no navodno će biti baziran na iPhoneu 8 te će imati najjači Appleov hardver.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.09.2019. / 10:08

iPhone SE (Foto: AFP)

Ostalo je samo još nekoliko dana do konferencije na kojoj će Tim Cook i ekipa iz Applea predstaviti nove modele pametnih telefona s logom jabuke, vjerojatno novi pametni sat, a možda nas i iznenade s nekim novim gadgetom. Što se novih iPhonea tiče, tu iznenađenja ne bi trebalo biti te već mjesecima čitamo o novitetima koje bi nova generacija iPhonea trebala donijeti, poput boljih procesora, više kamera te novog rasporeda kamera koje će biti još kvalitetnije itd.

iPhone (Foto: AFP) Još manje od mjesec dana: Apple predstavlja “Pro” modele iPhonea!

Riječ je o klasičnoj godišnjoj nadogradnji s poboljšanjima, no prave stvari od Applea očekujemo sljedeće godine. Već smo pisali o novim dijagonalama ekrana te podršci za 5G mreže koju bi trebali imati uređaji koje će predstaviti 2020. godine, a ovog tjedna na Bloombergu objavili su nove glasine o planovima kompanije. Jedan dio planova odnosi se na buduću generaciju aktualnih modela u kojima bi Apple trebao vratiti Touch ID senzor – u skladu s trendovima, senzor bi trebao biti implementiran u sam ekran.

Nije, dakle, riječ o novitetu na tržištu jer su i konkurentske kompanije već predstavile slične senzore, a ako se svi testovi koje provode u Appleu pokažu uspješnima, ta bi se tehnologija trebala pojaviti u modelima koje će predstaviti u rujnu 2020., iako u slučaju problema s testiranjem postoji mogućnost odgode još jedne godine i predstavljanja 2021.

iPhone SE 2

No kako navode tehnološki mediji, između ovogodišnjih modela Appleovih telefona i uređaja koje će predstaviti u rujnu 2021., Apple će predstaviti još jedan iPhone, najvjerojatnije krajem prvog kvartala sljedeće godine. To bi trebao biti nasljednik modela SE i novi najjeftini iPhone – cijena originalnog modela SE iznosila je 400 dolara te će biti zanimljivo vidjeti koliko će stajati njegov nasljednik.

Hardverski, to bi trebao biti iznimno moćan uređaj s procesorima iz nadolazeće generacije iPhonea, no kako će biti baziran na modelu iPhone 8, imat će puno manji ekran (LCD dijagonale 4,7 inča) te vjerojatno neće imati Face ID, već klasičan senzor otisaka prstiju smješten ispod ekrana, a ne implementiran u sam ekran.

Google Pixel 3a Loše vijesti: Ostvaruju se najgori strahovi proizvođača mobilnih telefona

Iako smo danas navikli na zaista velike pametne telefone, dio korisnika i dalje preferira uređaje manjih dijagonala, a upravo bi njima najmanji Appleov telefon mogao biti prilično zanimljiv te nam ostaje samo vidjeti koliko će iznositi njegova cijena, koja bi za mnoge mogla biti ključni faktor u odluci o kupovini nasljednika modela SE.

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti