Otvoren natječaj za STEMfemme program, namijenjen isključivo studenticama STEM fakulteta

Studentice će uz plaćenu praksu u trajanju od osam tjedana. dobiti i stručnu edukaciju.

Martina Čizmić | 20.02.2023. / 12:37

Žene sa STEM diplomama: Ilustracija
Žene sa STEM diplomama: Ilustracija - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Studentice STEM fakulteta u Hrvatskoj i ove godine imaju priliku sudjelovati u STEMfemme programu koji organizira A1 Hrvatska. 

Kako su istaknuli, na natječaj se mogu prijaviti studentice 3., 4. i 5. godine studija STEM fakulteta (FER, PMF, FOI, TVZ, FERIT, VVG i srodni fakulteti), a pet odabranih dobit će priliku raditi na konkretnim projektima uz primjenu najnovijih tehnologija i podršku mentora. Također, studentice će uz plaćenu praksu u trajanju od osam tjedana. dobiti i stručnu edukaciju te se mogu, bez prethodnih provjera, prijaviti za A1 Start pripravnički program kroz koji im se nudi prilika i dužeg ostanka u kompaniji.

Iskustvo će stjecati u radu s alatima i programskim jezicima poput Power BI, SQL-a, naprednog Excela, Python-a i R-a. Također upoznat će se s data analitikom te raditi u međunarodnom okruženju i proći niz edukacija koje uključuju agilne načine rada i razvoj vještina vezanih za upravljanje procesima i odnosima unutar timova. 

Kako ističu iz A1 Hrvatska, u kompaniji je zaposleno 44 posto žena i 56 posto muškaraca, a često potiču žene na STEM zanimanja i razvoj karijera promičući jednake prilike i raznolikost u STEM-u te kontinuirano ulažu u edukaciju (reskilling i upskilling) i potiču zaposlenike na razmjenu stečenih znanja.

Prijave na A1 STEMfemme natječaj traju do 8. ožujka. Program će započeti 10. travnja te će trajati do 4. lipnja 2023. godine, a više informacija moguće je pronaći na službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti