Ova će vam aplikacija omogućiti da na telefonu uvijek imate dovoljno memorije

Google Photos korisnicima već neko vrijeme nudi neograničen prostor za skladišenje fotografija u malo manjoj rezoluciji od originalne.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.11.2015. / 11:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je napokon riješio problem na pametnim telefonima s kojim se već duže bori velik broj korisnika. Riječ je o nedostatku memorije pa je Google Photos aplikacija dobila jednu vrlo korisnu funkciju naziva 'Free up space' koja će automatski brisati fotografije kako bi oslobodila memoriju.

Google Photos korisnicima omogućuje da brzo i lako vide fotografije koje su spremili na Cloudu, pod uvjetom da imaju internet vezu.

"Nedostatak memorije na vašem telefonu najgore je što vam se može dogoditi. Mnogi korisnici često brišu aplikacije, glazbu i fotografije kako bi napravili mjesta za još koju fotografiju i/ili videozapis", istaknuli su iz Googlea.

Da bi koristili ovu opciju, korisnici Androida će u postavkama (Settings) aplikacije moći uključiti opciju pod nazivom "Free up Space", a ona će prije svakog brisanja pitati korisnika za dopuštenje brisanja.

Osim ove opcije, Google Photos korisnicima već neko vrijeme nudi neograničen prostor za skladišenje fotografija u malo manjoj rezoluciji od originalne.

Ova je funkcija za sada dostupna samo za Android i besplatno ju možete preuzeti ovdje, a za iOS će uskoro biti dostupna ovdje.

Izvor: Dailymail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti