Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Slične uređaje viđali smo u filmovima, gdje se zasebni ekrani spajaju u jednu cjelinu kako bi dobili veću sliku, više mogućnosti, te više podataka.

Profesor sa Kingston sveučilišta Roel Vertegall i student Antonio Gomes na konferenciji u Torontu predstavili su PaperFold, novi sklopivi smartphone koji bi mogao promijeniti ovu industriju.

Naime PaperFold omogućuje kreiranje više oblika od tri zasebna ekrana koji međusobno savršeno funkcioniraju na način da samo pripojite jedan uz drugog. Osim što može poslužiti kao izvrstan alat za karte, PaperFold se može koristiti i kao mini laptop.

“U PaperFoldu svaki ekran radi zasebno kao dio jednog sistema. S druge strane omogućuje izvršavanje zadatka kojima je potreban veći zaslon ili tipkovnica, a sve to zadržavajući ultra kompaktan, ultra tanak i vrlo lagan oblik.” ističe Dr. Veregaal.

Ovaj uređaj automatski prepoznaje oblik i prilagođava grafiku, odnosno funkcionalnost zavisno promjenama, odnosno dodacima. U nastavku možete pogledati kratki video koji pobliže pokazuje mogućnosti ovog vrlo interesantnog uređaja.

Izvor hml.queensu.ca

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju