Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Ako ste ljubitelj tema o svemiru, onda bi ovaj tjedan mogli potegnuti do Čakovca jer se u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održava odlična radionica “svemirski vikend”.

Riječ je o tri predavanja, “U pozadini Apollo misija” koje će održati Robert Brand iz Australije a koji će ekskluzivno pokazati 10 minutni film “Misije Apollo u 3D”, gdje će niz trodimenzionalnih slika gledatelja odvesti na izravni obilazak Mjeseca s perspektive astronauta.

Drugo predavanje održat će Tim Blaxland koji vodi 20 inženjera kroz Google Lunar X Prize, te je glavni tehnički rukovoditelj Team Stellara, a koji će održati radionicu za učenike o istraživanju svemira preko računala. Istraživanje svemira je do nedavno bila privilegija samo najvećih nacija, a danas svemir možete istraživati u udobnosti vašeg vlastitog doma ili škole, koristeći samo osobno računalo i internetsku vezu.

Treće predavanje, u subotu 26. travnja, održat će Silvije Domazet sa Instituta Ruđer Bošković pod nazivom “Rani svemir i najnoviji rezultati eksperimenta BICEP2”. Inače BICEP2 je američki teleskop, smješten na južnom polu, koji snima i analizira kozmičko pozadinsko mikrovalno zračenje.

Detalje o samom predavanju te predavačima možete potražiti na službenim stranicama TICM-a, a ako volite “svemirske” teme, svakako posjetite ovaj odličan događaj u Čakovcu ovog vikenda 25. i 26. travnja.

Ulaz na sva tri događanja je besplatan, ali je potrebno popuniti registracijski obrazac, koji je dostupan OVDJE.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju