Ovo je aplikacija koja će vam pomoći da budete produktivniji

Želite biti produktivniji i svoje obveze rješavati puno brže i efikasnije? Ovo je aplikacija koja će vam pomoći utvrditi u koje vrijeme trebate obaviti svoje najzahtjevnije zadatke!

Monika Nožić Monika Nožinić | 29.08.2015. / 15:00

Ovo je aplikacija koja će vam pomoći da budete produktivniji

Želite biti produktivniji i svoje obveze rješavati puno brže i efikasnije? Ovo je aplikacija koja će vam pomoći utvrditi u koje vrijeme trebate obavljati svoje najzahtjevnije zadatke!

Riječ je o aplikaciji Moo-Q koja od vas povremeno, tijekom dana, zatraži da joj opišete svoje raspoloženje. Aplikacija zatim, na temelju zabilježenih informacija o vašem raspoloženju, izračunava brzinu obrađivanja odgovora na pitanje, sadržaj odgovora i pamćenje.

Ovo je aplikacija koja će vam pomoći da budete produktivniji

"Aplikacija će vas s vremena na vrijeme obavijestiti o promjenama u vašem mozgu po pitanju vašeg pamćenja ili efikasnosti obrađivanja pojedinih zadataka, a to vam može pomoći da istrenirate sebe i svoj mozak", rekla je liječnica Sophie von Stumm sa Londonskog Sveučilišta.

Prilikom korištenja ove aplikacije primijetit ćete da će vaš mozak najbolje rezultate imati uglavnom tijekom jutarnjih sati. "Aplikacija će vas vjerojatno savjetovati da svoje zahtjevnije zadatke i obveze koje zahtijevaju malo više mozganja obavite tijekom jutra", navodi liječnica Sophie von Stumm.

Nakon nekog vremena korištenja ove aplikacije, korisnici će si moći pripremiti pojedine grafikone koji olakšavaju praćenje aktivnosti mozga i na taj način pružiti uvid u razdoblje tijekom dana u kojemu je njihov mozak najefikasniji.

Grafikoni Moo-Q aplikacije šaroliko, pomoću raznih boja, prikazuju informacije o raspoloženju i snazi mozga tijekom nekoliko sati, dana ili tjedna.

"Staro je pitanje u psihologiji to radi li naš mozak bolje kada smo dobro raspoloženi ili on svoj maksimum postiže kada smo blago neraspoloženi ili ravnodušni", istaknula je liječnica Sophie von Stumm.

Aplikacija je dostupna za sve iOS korisnike, a možete ju preuzeti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti