'Ovo je fantastično': Mislili su da je to prototip novog iPhonea, ali…

U sklopu kampanje za Moto Z smartphone, Motorola je objavila videozapis u kojem je korisnicima prikazan telefon za koji su mislili da je prototip novog iPhonea…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.09.2016. / 09:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Proteklih godina Samsung je u svojim reklamama često ismijavao Apple, odnosno njegove korisnike koji danima čekaju ispred trgovina kako bi se što prije dokopali novog modela iPhonea. Naime, novi modeli iPhonea dolazili su s opcijama koje su kompanije poput Samsunga i drugih već ranije predstavile (slično je i ove godine te iPhone 7 Plus ima dvije stražnje kamere i vodootporan je, što nisu nikakvi noviteti na smartphone tržištu) tako da su, umjesto što su danima čekali u redovima, oni jednostavno mogli ranije kupiti Samsungov Galaxy telefon i uživati u svim tim opcijama.

Nakon predstavljanja iPhonea 7, zanimljivu kampanju pokrenula je Motorola koja je htjela pokazati kako Apple s novim pametnim telefonima nije predstavio nikakve novitete, za razliku od njihovog posljednjeg modela Moto Z i njegovih inovativnih dodataka koji se povezuju s telefonom. Videozapis prikazuje fokus grupu koja je dio istraživanja za prototip novog modela iPhonea – oni nisu previše oduševljeni s iPhoneom 7 i 7 Plus za koje kažu da donose samo brži procesor i bolju kameru te im je 'u tajnosti' prikazan prototip novog modela iPhonea i dodaci za njega o kojima su trebali reći svoje mišljenje. Prvo im je prikazan nastavak koji sadrži dodatnu bateriju i koji se sa stražnje strane povezuje s telefonom te može povećati trajanje baterije telefona do čak 22 sata. Drugi nastavak koji im je prikazan jest zvučnik koji se jednostavno spoji s telefonom te su glasnoća i kvaliteta zvučnika oduševile sve prisutne u prostoriji, jednako kao i treći nastavak koji je ovaj pametni telefon pretvorio u projektor. Nakon toga osoba koja je vodila prezentaciju rekla im je kako telefon koji su nahvalili nije prototip novog iPhonea, već je to Motorolin Moto Z smartphone, dok su nastavci koji se povezuju s njim Moto Mods.

'To je fantastično', 'sviđaju mi se sva tri nastavka', komentirali su članovi fokus grupe novi Motorolin telefon, a osim ovog videa Motorola reklamira model Z i sa sloganom #skipthesevens, odnosno 'preskočite sedmice', što se može odnositi ne samo na iPhone 7 i 7 Plus, već i na Samsungove 'sedmice' (Galaxy S7 i S7 Edge). Iz Motorole kažu kako na smartphone tržištu nedostaje inovacija te je mobilnim kompanijama jedino bitno povećati ekrane i rezoluciju kamere i to predstavljaju kao velike novitete s kojima privlače korisnike. S modelom Moto Z i pripadajućim dodacima htjeli su pokazati kako mogu riješiti jedan od najvećih problema korisnika smartphonea (trajanje baterije) i sa snažnim zvučnikom i pogotovo s projektorom, dodatni nove i zanimljive opcije mobilnim uređajima kakve njihova konkurencija (još) nema.

Izvor: Tech Times

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti