Poduzetnički inkubator PISMO dobio europsku nagradu za promicanje poduzetništva

Ovo je druga takva nagrada za Sisačko-moslavačku županiju. Prošle je godine nagrađen njihov projekt "PUN CEKER – kupujmo lokalno“.

Martina Čizmić | 21.10.2018. / 12:17

Mario Čelan (Foto: ZIMO) (Foto: Zimo)

Projekt PISMO (Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije) dobitnik je još jednog vrijednog priznanja za svoj rad. U Grazu im je dodijeljena nacionalna nagrada u sklopu natječaja za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva.

Kako ističu iz PISMO-a, „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2018“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2018) je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva, provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.

Naglašavaju kako je nagrada pokrenuta kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Ponosni smo što je Europska komisija prepoznala kvalitetu projekta PISMO, ističu iz Sisačko-moslavačke županije te dodaju kako im je ovo druga takva nagrada. Prošle je godine nagrađen njihov projekt "PUN CEKER – kupujmo lokalno“.

Podsjetimo, Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije, SI-MO-RA, pokrenula je projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora „PISMO-Novska“. Osim što im je u planu napraviti poduzetnički inkubator namijenjen industriji videoigara u Novskoj, SI-MO-RA želi pretvoriti Novsku u središte industrije videoigara u Hrvatskoj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti