Pogledajte robota pauka koji s gotovo nemogućih mjesta odvozi nepropisno parkirane automobile

Nije bitno koliko vozači misle da su zaštićeni od klasičnih pauk vozila, jer u Velikoj Britaniji postoji robot koji će posao obaviti i u gotovo nemogućoj situaciji.

Branimir Vorša | 16.07.2023. / 09:00

Robot Easttract
Robot Easttract (Foto: recoverynorthwest.com)

Roboti pauci koji dižu nepropisno parkirana vozila izazvali su zabrinutost građana u Velikoj Britaniji.

U videu objavljenom na Instagramu prikazan je robot bez posade kako podiže Volvo XC60 s mjesta za parkiranje za invalide. Prizor robota za vuču s gusjenicama koji uklanja teški SUV s parkirnog mjesta je, barem za vozače, sigurno uznemirujući.

Robot pripada britanskoj vučnoj tvrtki Recovery North West. Specijaliziran je za vuču nasukane teške opreme i izvlačenje nepropisno parkiranih vozila. Web stranica tvrtke sadrži galeriju fotografija s navedenim robotom u raznoraznim akcijama uklanjanja nepropisno parkiranih vozila.

Robota nazvanog Easttract izradila je francuska tvrtka Multitract. Dizajniran je za vuču u uskim prostorima poput podzemnih parkirališta ili uskih ulica. Pokreće ga motor od 35 konjskih snaga, može vući do 2,5 tona, a njime se upravlja daljinskim putem. Iako postoji još od 2012. godine, portal The Drive piše da je riječ o prvom videu s tim robotom u akciji.

Sposobnost robota da izvuče automobile s nemogućih mjesta i dostavi ih kamionima za vuču je za vozače u Velikoj Britaniji zasigurno alarmantna.

Izvor: The Drive
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti