Pogledajte snimku testiranja američkog nosača zrakoplova na pučini koje je uzrokovalo potres od 3,9 stupnjeva!

Američka mornarica svoje ratne brodove testira na otpornost na teške uvjete pomorskih borbi na vrlo ekstreman način. Snimka takvog testiranja velikog američkog nosača zrakoplova USS Gerald Ford nedavno je i objavljena.

Branimir Vorša | 21.06.2021. / 13:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedaleko od istočne obale SAD-a proteklog tjedna provedeno je pomorsko ispitivanje šokom američkog nosača zrakoplova USS Gerald Ford. Kako bi ga testirali, nedaleko od broda pokrenuta je ogromna ekplozija.

Da je eksplozija zaista bila ogromna, dokazali su i seizmografi USGS-a koji su u trenutku kad se dogodila zabilježili podrhtavanje tla od 3,9 stupnjeva.

Američka vlada tu je aktivnost zabilježila službeno kao "eksperimentalnu eksploziju" na udaljenosti oko 160 kilometara istočno od Floride, a glasnogovornik američke ratne mornarice potvrdio je medijima da navedeni nosač zrakoplova prolazi ispitivanja šokom.

Takva testiranja namijenjena su stjecanju uvida u sposobnost određenog ratnog borda na izdržavanje brutalnih borbenih uvjeta, posebice eksplozije streljiva u moru pored broda, kako bi se uočile kritične točke specifične za takve borbene uvjete na brodu.

Američka mornarica objavila je i snimke navedenog testiranja, snimljene iz više kuteva. Jedan od tih kuteva je i sa samog nosača zrakoplova, koja najbolje pokazuje razmjer te eksperimentalne eksplozije.

USS Gerald Ford je ujedno i najnapredniji nosač zrakoplova američke ratne mornarice, koji je dizajniran pomoću naprednih računalnih modela, testiranja i analiza, kako bi se osiguralo da taj ratni brod može izdržati i narigoroznije uvjete u borbi.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti