Pogledajte video u kojem nizozemski vojnik zahvaljujući posebnom odijelu prkosi gravitaciji

Treba istaknuti kako nizozemska vojska nije ni prva, a ni jedina koja je testirala ovo odijelo. Prije njih isto su napravili i britanski vojnici.

Martina Čizmić | 21.04.2021. / 10:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vojske diljem svijeta testiraju različita tehnološka rješenja koja bi im, ako se za to ukaže potreba, trebala dati prednost na ratištu. Od specijaliziranih naočala koje objedinjuju infracrveni vid i proširenu stvarnost, do egzoskeleta koji vojnicima pomažu da budu brži i izdržljiviji.

Nizozemska se vojska pak fokusirala na nešto malo drugačije. U videu koji je objavila tvrtka Gravity Industries može se vidjeti vojnik, pripadnik nizozemskih specijalnih postrojbi, kako uspješno testira odijelo na mlazni pogon.

U impresivnoj demonstraciji tehnologije "leteći vojnik" jednostavno je poletio s jednog broda i elegantno sletio na palubu drugog broda. Takvo leteće ukrcavanje mnogo je jednostavnije i brže od klasičnog kad manji brod mora stići veći i dovoljno mu se približiti da se vojnici mogu ukrcati.

Odijelo koje je testirao nizozemski vojnik opremljeno je s četiri mini mlazna motora koji su pričvršćeni na podlaktice vojnika, a zajedno imaju čak 1050 konjskih snaga potiska.

Kako izgleda samo odijelo i let, možete pogledati u videu u kojem su nizozemski specijalci odradili i pokaznu vježbu ukrcavanja na brod. 

Treba istaknuti kako nizozemska vojska nije ni prva, a ni jedina koja je testirala to odijelo. Prije njih isto su napravili i britanski vojnici, ali zasad nema informacija o tome hoće li se ijedna od tih vojski odlučiti na nabavu takvih odijela.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti