Postali su arogantna i konzervativna kompanija: Zaposlenici žele napustiti Google!

Bivši inženjer Googlea na internetu je prokomentirao i kritizirao situaciju u kompaniji koju je napustio.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.01.2018. / 13:39

Google (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Googleov pokušaj izazivanja Facebooka predstavljanjem društvene mreže Google+ pokazao se kao veliki debakl, a velikom broju kritičara ove mreže pridružio se i jedan Googleov inženjer. Steve Yegge nije javno kritizirao kompaniju zbog kaosa veznog uz njihovu društvenu mrežu, već je poslao interni dokument zaposlenicima kompanije koji je procurio u javnost. Yegge nakon te kritike nije dobio otkaz te je nastavio raditi u kompanije sve do nedavno, kada se zahvalio Googleu i prešao u kompaniju Grab.

Nakon napuštanja kompanije putem stranice Medium naveo je razloge odlaska i uputio nove kritike bivšoj kompaniji, a kao glavni razlog otkaza naveo je činjenicu što Google više nije inovativna kompanija. Google je s vremenom postao kompanija koja je previše usmjerena na konkurenciju i razvoj proizvoda s kojima žele konkurirati drugim velikim kompanijama, što se odrazilo na gubitak inovativnosti. U takvu načinu razmišljanja i postupanja Googleovci su zaboravili na ljude koji koriste njihove proizvode i servise, jer su zaposlenici kompanije previše usmjereni na konkurentske proizvode, umjesto na vlastite korisnike.

Još jedna od zamjerki kompaniji u kojoj je godinama radio odnosi se na konzervativnost, odnosno birokraciju koja usporava procese u Googleu, a posebno mu je zasmetalo što se Google sada boji preuzimanja rizika i, povezano s tim, ulaganja u inovativne proizvode. Još jedna kritika upućena Googleu vezana je i uz – aroganciju: Prošle su godine dok nisam shvatio kako kompanija prepuna skromnih individualaca i dalje može biti arogantna kompanija. Dodao je kako organizacija lako može steći osjećaj nepobjedivosti koji može dovesti do tragičnih posljedica za njezino poslovanje, poput donošenja loših poslovnih odluka, gubitka dodira s korisnicima, pretjeranog zadovoljstva vlastitim uspjesima i slično.

Bez obzira na sve što je rekao, smatra kako je Google i dalje dobro mjesto za posao, iako veliki broj googleovaca želi napustiti kompaniju, no ne znaju gdje bi išli.

Jednostavno je teško donijeti odluku o napuštanju "najboljeg radnog mjesta na svijetu" jer, ako ništa drugo, Google je i dalje pruža nevjerojatno radno okruženje, posebno za inženjere, smatra Yegge.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti