Povoljna cijena i odlična baterija: Ovo su opasni konkurenti Appleovom satu

Potencijalnim korisnicima pametnih satova neke od najvažnijih opcija su povoljna cijena i odlična baterija, a to su opcije s kojima se mogu pohvaliti Pebbleovi satovi

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.05.2016. / 09:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nego su Apple i druge poznate tehnološke kompanije predstavile prve modele pametnih satova, ovo je tržište osvojila kompanija Pebble s pametnim satom kojeg su prvo predstavili putem Kickstartera. Kampanja na ovom servisu bila je iznimno uspješna te su prikupili čak deset milijuna dolara, a korisnike su osvojili jednostavnošću, e-paper ekranom zahvaljujući kojem je bateriju dovoljno puniti samo jednom tjedno i povoljnom i cijenom. Nakon prvog modela Pebblea, ova je kompanija predstavila još nekoliko modela, uključujući i model Time s okruglim e-paper ekranom u boji.

Pebble je jučer, također na Kickstarteru, predstavio dva nova modela pametnih satova te zanimljivi gadget Core namijenjen streamu glazbe i praćenju kretanja putem GPS-a. Izvršni direktor kompanije Eric Migicovsky rekao je kako korisnici njihovih uređaja satove koriste najviše za komunikaciju i praćenje aktivnosti te novi modeli Pebbleovih satova imaju naglasak na zdravlje i fitness. Novost je mogućnost praćenja otkucaja srca te se rad srca prati konstantno (mjeri se svakih deset minuta) – i tijekom fizičkih aktivnosti i tijekom mirovanja. Pebble 2 pametni sat tanji je od originalnog modela, a kao i prvi Pebble dolazi s 1,26 inčnim crno-bijelim e-paper ekranom, može izdržati do 30 metara pod vodom te njegova baterija može izdržati oko sedam dana. Što se nasljednika modela Time tiče, na Engadgetu kažu kako je riječ o nadograđenoj verziji kojoj su dodane neke opcije modela Time Steel te je napravljen od nehrđajućeg čelika. Baterija ovog modela trebala bi izdržati duže u odnosu na običan Pebble (deset dana), a inženjeri iz Pebblea povećali su ekran te dijagonala ovog e-paper ekrana u boji iznosi 1,5 inča.

Isporučivat će se sa silikonskim remenom, no bit će dostupni i kožni i metalni remeni koje će biti potrebno dodatno platiti 30, odnosno 50 dolara – cijena samog sata iznosi 199 dolara, dok će Pebble 2 koštati 129 dolara. Ovi modeli već se sada mogu prednaručiti putem Kickstartera po povoljnijoj cijeni, a njihova isporuka očekuje se u rujnu (Pebble 2), odnosno u studenom (Time 2).

Izvor: Endgadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti