Prijeti im zatvorska kazna: Uhićeni dok su u kinu snimali "Brze i žestoke"

Dvojica muškaraca uhićeni su dok su s pametnim telefonima skrivenim ispod košulje snimali novi nastavak "Brzih i žestokih"

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.04.2017. / 09:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Često se odmah nakon početka prikazivanja novih filmova u kinima diljem svijeta na torrent stranicama mogu pronaći i skinuti piratske verzije tih filmova. U nekim slučajevima, umjesto filmova, te datoteke kriju maliciozne programe putem kojih hakeri i cyber kriminalci mogu preuzeti kontrolu nad računalom, špijunirati korisnike, zaključati im računala i ucjenjivati ih i slično.

Snimanje filmova u kinu je, naravno, zabranjeno i ilegalno, no neke pirate to ne sprječava da putem minijaturnih kamera ili telefona (zbog čega je kvaliteta snimke vrlo loša) snimaju filmove kako bi ih poslije mogli dijeliti putem torrenta čime riskiraju novčanu i zatvorsku kaznu. Zbog snimanja u kinu novog nastavka filma "Brzi i žestoki" zatvorska kazna prijeti dvojici muškaraca iz američke savezne države Maryland. Oni su opremu za snimanje (na Tech Spotu kažu kako je riječ o pametnim telefonima) sakrili ispod košulje, ali nisu bili svjesni kako ih je cijelo vrijeme pratio istražitelj američkog udruženja filmskih djelatnika (Motion Picture Association od America – MPAA). Iz MPAA kažu kako je riječ o njima već poznatim piratima koje je pratio njihov istražitelj – ušao je za njima u kino i pratio ih je dok su snimali film, nakon čega je pozvao policiju.

Policija je brzo došla u kino te su Troy Montgomery Cornish i Floyd Lee Buchanan uhićeni zbog ilegalnog snimanja filma – suđenje koje će početi sredinom lipnja dočekat će na slobodi, no prijeti im godinu dana zatvora te novčana kazna do 2500 dolara.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti