Apple je za deseti rođendan iPhonea 2017. (napokon) predstavio potpuno novi dizajn svog telefona – model iPhone X, a ljubitelji kompanije pitaju se kakvi su planovi Tima Cooka za sljedeću godinu i jubilarni deseti rođendan iPada. Prvi model tableta predstavio je još Steve Jobs te se tijekom ovih deset godina izgled uređaja nije previše mijenjao, a nedavno na mreži su se pojavile glasine kako je budućnost iPada savitljiva. Iako se spominje kako bi Apple takav model mogao predstaviti već sljedeće godine, s obzirom na to kakva je trenutačna situacija na tržištu, to se ipak čini malo vjerojatno.

Dijete i tablet Uporni 3-godišnjak pokušavao pogoditi šifru: Zaključao je iPad na – 48 godina!

Naime, svima je dobro poznato što se dogodilo Samsungu i njegovom Galaxyju Fold – čak je i izvršni direktor kompanije priznao da je požurio s plasiranjem prvog savitljivog telefona na tržište dok još nije bio potpuno spreman, a Huaweijev najavljeni Mate X također još nije stigao na tržište, usprkos ranijim najavama. Za pretpostaviti je da će Cook, ako zaista razmišlja o savitljivom tabletu, ipak sačekati još neko vrijeme dok se tehnologija ne usavrši, ali i postane cjenovno pristupačnija.

Tim Cook i Mac Pro Apple prešao na tamnu stranu: Predstavljeno veliko iznenađenje!

Savitljivi iPad o kojem su govorili na stranici Cult of Mac trebao bi imati i podršku za 5G mreže tako da možemo očekivati da će, ako već neće imati savitljivi ekran, Appleov tablet koji će predstaviti sljedeće godine imati podršku za 5G. Što se mobilne mreže nove generacije tiče, Apple za dva mjeseca vjerojatno neće predstaviti 5G iPhone te glasine kažu da lansiranje pametnog telefona s kojim će se moći surfati 5G brzinama možemo očekivati u drugoj polovici 2020., kada bi se na tržištu mogao pojaviti i 5G iPad.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju