Pristupačna cijena i fantastične opcije: Honor 10 novi je kralj srednje klase

Honor 10 dijeli dio hardvera s Huaweijevim modelima P20/P20 Pro, uz puno nižu cijenu – 399 eura za 64 GB memorije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.05.2018. / 12:00

Honor 10 (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Iz Huaweija su objavili kako je novi model njihova podbrenda Honora (Honor 10) dostupan na globalnom tržištu te ga većina tehnoloških novinara uspoređuje s Huaweijevim modelom P20/P20 Pro. Iako nema sve iste opcije kao i Pro, Honor 10 korisnike će osvojiti dizanom, hardverom i, naravno, pristupačnom cijenom u odnosu na telefone razvikanijih brendova. Na europskom tržištu model sa 64 GB moći će se kupiti po cijeni od 399 eura, dok je model s dvostruko više memorije 50 eura skuplji.

Hardverski, ovaj smartphone dijeli brojne iste opcije kao i Huaweijev top-model – pokreće ga procesor Kirin 970, ima 4 GB RAM-a (na GSM Areni kažu kako je, zahvaljujući odličnoj optimizaciji memorije Huaweijeva čipa, 4 GB memorije i više nego dovoljno za vrhunske performanse) te bateriju kapaciteta 3450 mAh, a treba izdvojiti i sve rjeđu opciju na novim mobitelima – izlaz za slušalice od 3,5 mm.

Jedna od razlika u odnosu na Huaweijev top-model jest ekran, odnosno tip ekrana – dok Huaweijev flagship ima OLED ekran, Honor 10 ima 5,84-inčni klasični LCD te "zloglasni" notch kao na iPhoneu X, odnosno dio smješten na samom ekrana vrhu telefona u kojem je smještena kamera za selfije. Rezolucija ove kamere iznosi 24 MP s otvorom blende od f/2.0 i omogućuje snimanje portretnih fotografija sa studijskim efektima.

Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere – glavna rezolucije 16 MP i monokromatska od 24 MP kojima će u snimanju boljih fotografija pomoći i umjetna inteligencija koja raspoznaje objekte koji se snimaju, no kvaliteta snimljenih fotografija ipak nije ista kao i na Huaweiju P20 Pro.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti