Qualcomm razvio tehnologiju za brzo punjenje baterije: Samo 5 minuta za 5 sati rada!

U odnosu na prethodnu generaciju Quick Chargea, punjenje baterije bit će 20 posto brže, dok će se učinkovitost baterije povećati za čak 30 posto

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.11.2016. / 08:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Qualcomm je prošlog tjedna predstavio novu generaciju tehnologije za brzo punjenje baterije koja će korisnicima omogućiti da u samo pet minuta napune bateriju na pametnom telefona koja će moći izdržati čak do pet sati rada. S obzirom da je upravo baterija, odnosno njeno kratko trajanje jedan od najvećih problema korisnika pametnih telefona jer često ne može izdržati niti jedan (radni) dan, ova će tehnologija i mogućnost super brzog punjenja razveseliti sve korisnike mobilnih uređaja. Quick Charge 4 tehnologija bit će integrirana u sljedeću generaciju Qualcommova procesora Snapdragon 835 koja će se na tržištu pojaviti u prvoj polovici sljedeće godine te možemo očekivati da će neki od najjačih pametnih telefona u 2017. imati upravo ovaj procesor. 'Uložili smo veliki trud u nove proizvode i korisnicima ćemo isporučiti puno bolje iskustvo punjenja baterije u odnosu na 2016. godinu', komentirao je prilikom predstavljanja nove generacije tehnologije za brzo punjenje baterije Everett Roach iz Qualcomma.

Quick Charge koristi algoritam nazvan Intelligent Negotiation for Optimum Voltage (INOV) koji upravlja napajanjem baterije kako bi trajala što duže i sprječava njeno pregrijavanje i probleme kakve je s Galaxy Noteom 7 imao Samsung. U odnosu na prethodnu generaciju Quick Chargea, punjenje baterije bit će dvadeset posto brže, dok će se učinkovitost baterije povećati za čak trideset posto, što znači da će baterija na telefonima koje pokreće Snapdragon 835 izdržati sat ili dva duže. Roach je dodao kako je njihovo istraživanje pokazalo da je, prilikom kupovine telefona, za čak 61 posto korisnika najvažniji prioritet upravo brzo punjenje baterije tako da očekuju veliku potražnju za mobilnim uređajima koji će imati sljedeću generaciju Snapdragona. Na Cnetu napominju da, s obzirom kako je ova tehnologija ugrađena u novi Snapdragon, ona se neće moći koristiti s drugim čipovima, odnosno u pametnim telefonima koje ne pokreće Snapdragon 835.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti