Ricardo Escobar namjerava tužiti Muska zbog krađe intelektualnog vlasništva

Sjećate li se bacača plamena kojeg je američki milijarder Elon Musk počeo prodavati putem svoje tvrtke Boring Company početkom 2018. godine? Jedan Kolumbijac tvrdi da je Muskov bacač plamena zapravo ukradeno intelektualno vlasništvo.

Branimir Vorša | 22.10.2019. / 10:08

Galerija

Elon Musk ponovno se našao u nekoj vrsti nevolje, no ovaj se put zamjerio bratu zloglasnog kolumbijskog narkobosa Pabla Escobara. Ricardo Escobar (72) zakleo se da će "srušiti" tehnološkog vizionara Muska jer mu je on ukrao koncept dizajna za bacač plamena.

Escobar je u intervjuu za Telegraph rekao da se to dogodilo nakon što je jedan od Muskovih inženjera posjetio Escobarovo imanje još 2017. godine. Ideja za bacač plamena navodno se rodila iz priča kako su braća Escobar palila hrpetine novca kako bi se ugrijali.

Muskova tvrtka Boring Company počela je prodavati svoj bacač plamena u siječnju 2018. godine i prema podacima dostupnim na njihovim stranicama, dosad je prodano više od 20.000 primjeraka tog uređaja, čija cijena iznosi 500 dolara. Escobarov model prodaje se po upola manjoj cijeni, odnosno za 249 dolara.

Elon Musk (Foto: AFP) Musk napokon priznao: "Baš sam j**eni idiot. To je bila jedna od najglupljih stvari koju sam ikad napravio"

Elon Musk (Foto: AFP) Nikola Tesla bio bi ponosan: Musk na Twitteru najavio dolazak Tesle u Hrvatsku!

Escobar je poručio da planira tužiti Muska za 100 milijuna dolara u skoroj budućnosti te da ne namjerava stati samo na tužbi. Escobar kaže da mu je namjera pobrinuti se da Musk izgubi svoje uporište u Tesli.

Sam Elon Musk zasad nije komentirao Escobarove tvrdnje i prijetnje, a isto nije učinila niti tvrtka Tesla.

Escobar, međutim, ide i korak dalje s uvredama na Muskov račun te kaže da je američki milijarder gori od njegova zloglasnog brata, koji je 80-ih i 90-ih godina proteklog stoljeća držao monopol na trgovinu kokainom u SAD-u i koji je odgovoran za tisuće ubojstava u Kolumbiji.

Elon Musk je osoba koja izdaje ljude. Pablo nikad nikog nije izdao. Samo su ljudi njega izdali. To je bila njihova pogreška i obično bi ih to stajalo života. Tako to ide, pojasnio je Escobar za Telegraph.

Iako su Escobarove optužbe protiv Muska na rubu nevjerice, brat zloglasnog kolumbijskog "Gazde" ipak iza sebe ima već jedan uspjeh nakon što je tužio Netflix zbog emitiranja hit-serije Narcos 2016. godine, koja prikazuje život Pabla Escobara. Ricardo je tražio milijardu dolara, a sve je završilo nagodbom 2018. godine.

Ako ste pomislili da je to sve, prevarili ste se. Escobar je Telegraphu rekao da namjerava srušiti i Apple. Tvrdi da će lansirati proizvod koji će biti bolji od bilo čega što je Apple dosad napravio.

Trebaju mi oko četiri godine da to učinim većim od Applea, samouvjereno tvrdi Escobar.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti