RockMelt od sada dostupan bez pozivnica

U studenome prošle godine kada je RockMelt lansirao svoj potpuno novi internet preglednik u privatnom beta izdanju, bio je dočekan sa mnogo pozornosti

Zimo Zimo Duje Vrandečić | 10.03.2011. / 14:02

RockMelt od sada dostupan bez pozivnica

U studenome prošle godine kada je RockMelt lansirao svoj potpuno novi internet preglednik u privatnom beta izdanju, bio je dočekan sa mnogo pozornosti, a pozivnice za njegovu instalaciju su se podijelile u rekordnom broju.

RockMelt je društveni internet preglednik razvijen od strane Tim Howesa i Eric Vishria. Njegova je namjena da uz brzo pretraživanje interneta, unutar preglednika pratite događanja na Facebook-u, Twitteru i ostalim društvenim mrežama.

Kritike na privatni beta preglednik bile su raznolike, a potom je i interes za preglednikom opao. Jedini način na koji se mogao isprobati jest da vam beta korisnici pošalju pozivnicu.

Danas nakon više nadogradnji i mjeseci testiranja kod više od stotinu tisuća aktivnih korisnika, izvršni direktor Eric Vishria kaže kako je preglednik spreman za puštanje na javno preuzimanje s RockMeltove strance.

RockMelt je izgrađen na osnovi Chromea, isti otvoreni kod koji je korišten i za Googleov Chrome. Kad otvorite RockMelt, prva pomisao je da se radi o Chromeu na kojega su nadograđeni razni dodaci koje ste prisiljeni držati otvorenima.

RockMelt ima dodatak s lijeve strane sa svim vašim Facebook prijateljima koji su online, a s desne strane su RSS feedovi, Twitter prijatelji i Gmail računi. Neke od dodataka možete sakriti ako ih ne koristite, a s programom možete preuzimati sve dostupne aplikacije i dodatke koje su namijenjene Googleovom Chromeu a nalaze se u Chrome Web Storeu.

RockMelt nije baš namijenjen za svakoga, ali 20-30% onih korisnika koji su do sada probali program su još uvijek njegovi aktivni korisnici. Ti siti korisnici u prosjeku preglednik imaju otvoren više od 6 sati dnevno.

Sada je pravo vrijeme za testiranje novog preglednika kada je otvoren za sve “obične smrtnike”. Ako RockMelt želi, a mi vjerujemo da mu je to i cilj, ući u koštac s “velikim” pretraživačima, imat će rast od stotine tisuća aktivnih korisnika na stotine milijuna.

Jeli netko od vas probao RockMelt i ako jeste dali ga još uvijek koristite ?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti