Samsung predstavio telefon koji može izdržati i najveće nespretnjakoviće, ali i ljubitelje prirode

Galaxy XCover 5 osmišljen je posebno za korištenje u ekstremnim uvjetima te je posebno zaštićen od padova.

Martina Čizmić | 12.03.2021. / 17:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je predstavio izdržljivi pametni telefon, namijenjen onima koji slobodno (ili poslovno) vrijeme provode na otvorenom - Galaxy XCover 5. Pruža kombinaciju otpornog kućišta i jednostavno korištenje, a tehnički je optimiziran i za rad s rukavicama te dodatno opremljen i zamjenjivom baterijom koja se lako puni kako bi izdržao i najintenzivnije radne sate.

Galaxy XCover 5 je pametni telefon koji spaja jednostavnost korištenja te otporan dizajn kako bi pružio poslovnim korisnicima mobilnost na takvim poslovima. Bez obzira koristi li se Galaxy XCover u ekstremnim uvjetima poput visokih temperatura ili pod utjecajem kiše ili snijega koji obilježavaju rad na terenu, ovaj pametni telefon izdržat će sve izazove povećavajući produktivnost, izjavio je Mark Notton, viši direktor Portfelja pametnih telefona, Samsung Electronics Europe.

Galaxy XCover 5 dolazi s različitim tehnološkim rješenjima u dizajnu za smanjenje utjecaja vanjskih uvjeta na sam uređaj. Tako ima Enchanced shock apsorption zaštitu koja ga štiti od padova s visine do 1.5 metara, kao i s vodootporni dizajn s IP68 certifikatom koji će izdržati 30 minuta pod vodom te dodatnom zaštitom od sitnih čestica. Glove Touch mogućnost pruža preciznu osjetljivost zaslona na dodir tijekom nošenja rukavica.

Kako bi se zaštitile komponente pametnog telefona i spremljeni podatci, hardver Galaxy XCover 5 pametnog telefona osiguran je pomoću Samsung Knox višeslojne sigurnosne platforme koja omogućuje zaštitu čipova i aplikacija. 

Galaxy XCover 5 dolazi i s brojnim mogućnostima za sinkronizaciju s drugim uređajima, poput walkie talkie funkcije unutar Microsoft Teams aplikacija za međusobnu komunikaciju. Korisnik također može samostalno odrediti najvažnije aplikacije za brzo pokretanje pomoću posebnog XCover Key sučelja.

Opremljen moćnim Exynos850 procesorom, s 4GB radne memorije te do 64GB prostora za pohranu, zamjenjivom baterijom sa snagom od 3000 mAh-a koja podržava brzo punjenje putem USB i POGO utora. Dolazi s jednom stražnjom kamerom od 16 MP (F1 1.8), koja će osigurati visoku oštrinu fotografije i videozapisa, dok se na prednjoj strani nalazi 5 MP (F2.2) kamera koja je idealna za videokonferencije.

Galaxy XCover 5 bit će dostupan od ožujka 2021. godine na odabranim tržištima Azije, Europe i Latinske Amerike, a u Hrvatskoj će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.099 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti