Samsung priprema savitljivi telefon jeftiniji od 1000 dolara

Za telefone sa savitljivim ekranima danas je potrebno platiti od 1500 pa do više od 2000 dolara, no nadamo se da bi se već sljedeće godine mogli pojaviti uređaji jeftiniji od tisuću dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.12.2019. / 12:46

Predstavljanje Folda na sajmu IFA (Foto: ZIMO)

Iako Samsungov prvi korak na tržištu savitljivih pametnih telefona nije prošao najbolje, čini se da je južnokorejska kompanija ispravila sve probleme te je Galaxy Fold odnedavno dostupan na određenim tržištima diljem svijeta, a već tijekom ovog mjeseca moći će se kupiti i u Hrvatskoj. Ipak, ne treba očekivati veliku potražnju za tim uređajem, a razlog je prilično jednostavan – cijena Folda u Lijepoj Našoj iznosi 15.500 kuna, što si malo tko može priuštiti.

Slika nije dostupna Iz Samsunga potvrdili da Galaxy Fold u Hrvatsku dolazi 20. prosinca, a saznali smo i po kojoj cijeni

Jasno je da je riječ o novoj i revolucionarnoj tehnologiji, kao što je jasno da takva tehnologija ne može biti jeftina, no sigurno je kako će s vremenom uređaji biti kvalitetniji i, što je korisnicima najvažnije – jeftiniji.

Motorolin savitljivi Razr stoji 1500 dolara, a Samsung bi, navodno, već sljedeće godine mogao predstaviti pametni telefon sa savitljivim ekranom čija bi cijena mogla biti ispod tisuću dolara. Tako barem razmišlja dio analitičara, no oni ne govore o nasljedniku Folda, već o potpuno novom Samsungovu savitljivom uređaju. Južnokorejska kompanija eksperimentira s različitim dizajnom za nove savitljive uređaje, a jedan od takvih jest i preklopnik sličan Motorolinu Razru.

Sličan koncept uređaja Samsung je već prikazao na konferenciji za developere krajem listopada, a prema informacijama na stranici 9to5 Google, mogli bi ga predstaviti već za nekoliko mjeseci, zajedno s novim modelima iz serije Galaxy S. Njegova cijena mogla bi iznositi "samo" oko 850 dolara, što bi sigurno zainteresiralo mnogo veći broj ljudi, a ne samo tehnološke entuzijaste koji su spremni platiti oko 2 tisuće dolara, odnosno 15-ak tisuća kuna za telefone sa savitljivim ekranima.

Slika nije dostupna Legenda se vratila u modernom izdanju: Motorola predstavila savitljivi Razr

Naravno, kako je riječ o glasinama i razmišljanjima analitičara, iz Samsunga ne žele komentirati te informacije, a koliko ima istine u njima, trebali bismo saznati tijekom veljače ili ožujka sljedeće godine, kada se očekuje predstavljanje novog savitljivog telefona južnokorejske kompanije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti