Samsung radi na novom fleksibilnom mobitelu, no to će biti dva koraka naprijed i jedan unazad

Samsung se zaigrao s dizajnom fleksibilnih mobitela i podigao je na novu razinu, ako je vjerovati novom patentu čiji je nacrt iscurio u javnost. Dosad smo od njih vidjeli Fold i Z Flip, svaki od njih savijao se na određeni način, no novi patent još je fleksibilniji.

Branimir Vorša | 08.06.2020. / 12:00

Samsung Z Flip - 5 (Foto: Zimo/Zimo)

Samsung već radi na nasljednicima svojih fleksibilnih mobitela Fold i Z Flip, a prema novom patentu koji je procurio u javnost, novi uređaj trebao bi biti još fleksibilniji, odnosno savijati se na dvije strane istovremeno.

Dizajn patenta pojavio se krajem svibnja na stranicama američkog ureda za patente (USPTO) i svjetskog ureda za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Prema prijavljenom patentu, novi Samsungov mobitel moći će gornji dio zaslona presavinuti prema naprijed, a donji prema nazad. Drugim riječima, to će biti prvi smartphone s mogućnošću dvostrukog presavijanja.

Ipak, ima i jedna potencijalna mana, a ta je da neće moći ono što mogu Fold i Z Flip, a to je presavinuti se točno popola.

Treba naglasiti i kako je ovaj patent predao Samsungov odjel koji se bavi proizvodnjom zaslona pa nije poznato kakav bi pametni telefon mogao imati takav, fleksibilni zaslon. 

Izvor: TechEBlog

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti