Samsung za Galaxy S10 priprema opciju koja će oduševiti ljubitelje fotografiranja

Glasine s mreže kažu kako Samsung priprema opciju sličnu Googleovom Night Sightu koja će omogućiti snimanje fantastičnih fotografija u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.12.2018. / 09:26

Kamera (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Za oko dva mjeseca Samsung bi trebao predstaviti desetu generaciju svoje najpopularnije serije pametnih telefona Galaxy S, a prema sve većom broju glasina koje kruže internetom, čini se da bi ovo mogao biti najzanimljiviji uređaj iz ove serije posljednjih godina. Već smo ranije pisali kako južnokorejska kompanija priprema tri modela novih Galaxyja te o novitetima koje bi trebali imati poput Infinity O ekrana koji neće imati notch, već rupu u zaslonu u kojoj će biti smještena kamera, senzor otisaka prstiju bit će implementiran u samom ekranu, a najjači model mogao bi imati čak šest kamera.

No najzanimljivija stvar vezana uz kamere možda neće biti njihov broj, već nova tehnologija koju navodno razvijaju i koja bi trebala omogućiti snimanje fantastičnih fotografija i u uvjetima jako lošeg osvjetljenja. Po uzoru na Googleovu opciju Night Sight iz njihovih pametnih telefona Pixel, Samsung sada razvija opciju Bright Night koja će biti bazirana na sličnoj metodi snimanja više uzastopnih fotografija i njihovog povezivanje u jednu fotografiju.

Nismo imali prilike testirati Googleov Pixel 3 i Night Sight, no prema recenzijama novinara i slikama koje smo vidjeli na internetu, fotografije su zaista fantastične te su na The Vergeu za ovu opciju naglasili da će revolucionarizirati fotografiranje u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Ako Samsungovi inženjeri uspiju napraviti sličan (odličan) posao kao i Googleovi, a uz sve ostale navedene novitete i očekivani vrhunski hardver, Galaxy S10 mogao bi već na početku godine istaknuti kandidaturu za najbolji smartphone 2019. godine. Naravno, godina je duga, tehnologija sve bolja, a konkurencija sve jača (tek trebamo vidjeti što Huawei, Apple i druge kompanije pripremaju za sljedeću godinu), a od te borbe na mobilnom tržištu najviše će profitirati korisnici koji će imati "težak" izbor u odabiru svog sljedećeg pametnog telefona.

Izvor: The Verge
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti