Šljokice na Crew Dragonu: Astronautima će na misiji društvo praviti "tajni putnik"

Astronauti su u prijenosu uživo otkrili tko je "tajanstveni putnik" i kako je uopće dospio u letjelicu.

Martina Čizmić | 31.05.2020. / 09:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

SpaceX već ima svojevrsnu reputaciju da u svemir šalje najneobičnije stvari. Trebamo li uopće podsjetiti na Starmana i Teslu Roadster koji još uvijek kruže našom galaksijom?

U svemir su tako letjele različite igračke, poput plišane Zemlje, a ni prvi komercijalni svemirski let s posadom nije mogao proći bez posebnog gosta u kapsuli.

Iako njegovo prisustvo nije posebno najavljivano ili otkrivano gledateljima, tijekom priprema za polijetanje, pozorniji promatrači mogli su primijetiti nešto prekriveno šljokicama na sjedalu uz astronaute.

Tek kad je kapsula dosegnula točku nulte gravitacije, promatrači su u prijenosu uživo uspjeli vidjeti o čemu se radi - plišanom dinosauru prekrivenom šljokicama. S obzirom na to da se kapsula zove Crew Dragon, odnosno zmajeva družina, igračka dinosaura čini se kao dobar odabir.

Čini se da smo mogli ugledati naše indikator nulte gravitacije kako lebdi, moglo se čuti u prijenosu.

Kad su astronauti dosegnuli dovoljnu visinu, skinuli zaštitna odjela, ponudili su i malo više informacija o "tajnom putniku" sa šljokicama. Kako je tijekom javljanja iz kapsule, koju su astronauti prekrstili u Endeavour pojasnio astronaut Robert Behnken, plišana igračka zapravo je igračka koju su odabrali njihovi sinovi.

Obojica imamo po dva sina koji su veoma zainteresirani za dinosaure. Tako smo prikupili sve dinosaure koje imamo u našim kućama i dečki su odabrali Apatosaura za put u svemir. Tako da je super stvar za nas da imamo nešto od naših sinova s nama, a nadam se da su oni uzbuđeni što vide da je neka od njihovih igračaka s nama i lebdi po letjelici. Uvjeren sam da bi, da imaju priliku, radije i sami bili ovdje, ali nadam se da su i ovako ponosni, razotkrio je misterij Behnken.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti