Može li nam ovaj uređaj pomoći da spavamo "pametnije"?

SmartSleep reproducira bijele šumove koji pomažu u poboljšanju sna.

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.01.2018. / 17:47

Philips SmartSleep (Foto: Philips) (Foto: Philips)

Većina pametnih uređaja za praćenje spavanja uglavnom samo računa koliko ste spavali i koliko ste se često budili tijekom noći. Tvrtka Philips to je odlučila promijeniti svojim novim uređajem kojim će se se poigrati sa spavanjem kako bi ljudima pomogli da se osjećaju manje umornima i imali miran san.

Philipsov uređaj, pod nazivom SmartSleep, predstavljen je na sajmu CES 2018. SmartSleep korisnicima neće davati samo statističke podatke o spavanju, nego im želi poboljšati kvalitetu spavanja, istaknuli su predstavnici nizozemske kompanije tijekom prezentacije u Las Vegasu.

Philips SmartSleep (Foto: Philips) (Foto: Philips)

Uređaj se nosi oko glave, izgleda poput trake za kosu i koristi dva mala senzora kako bi otkrio tijek i način spavanja. Philips tvrdi da će ovaj uređaj intervenirati u skladu s klinički dokazanom tehnologijom kako bi doprinio boljem spavanju u stvarnom vremenu.

Mnogima još nije najjasnije kako će točno funkcionirati SmartSleep, no tehnološki stručnjaci predviđaju da će SmartSleep koristiti vibraciju i zvukove kao što su bijeli šumovi, poznati kao jedan od načina opuštanja i poticanja mirnijeg sna.

Philips SmartSleep (Foto: Philips) (Foto: Philips)

Prema izvještaju kompanije Philips, 70 posto ljudi koji su imali probleme sa snom primijetili su kako se osjećaju manje umornima nakon korištenja SmartSleepa tijekom dva tjedna.

SmartSleep će se najprije pojaviti na američkom tržištu na proljeće ove godine po cijeni od 400 dolara (2600 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti