Smiješna cijena za dobar uređaj

Da mi je netko rekao prije 4-5 godina da ćemo moći kupiti pametni telefon za 400 kuna, vjerojatno bih se samo nasmijao.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.12.2015. / 12:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Danas su cijene doslovno bizarne, čak za ne povjerovati. Tehnologija postaje sve jeftinija i bolja, pristupačnija i naravno korisnija. Mobiteli su definitivno jedna grana tehnologije koja se najviše i najbrže razvija. Ako se okrenete oko sebe, vidjet ćete kako gotovo svatko ima pametni telefon.

Veliki ekrani, manji, no svi ih koriste za video snimanje i slikanje, surfanje internetom a najviše za komunikaciju, bilo poslovnu ili obiteljsku. Zahvaljujući sve nižim cijenama, danas si svatko može priuštiti pametni telefon koji ima vrlo solidne karakteristike.

Primjerice, malo pratim ove božićne akcije, s obzirom da ih ima zilijun, i naletim na LEAGOO, simpatičan uređaj za cijenu od 400 kuna (nije uključena carina i PDV). Njihov model Alfa 5, dolazi s 5-inčnim zaslonom rezolucije 1280 x 720 piksela, 1GB RAM-a i 8GB interne memorije.

Stražnja kamera je 8MP i prednja 5MP. Sve to me potaknulo na razmišljanje koliko je zapravo danas sve jeftino i pristupačno. Jedan mobitel od 400 kuna, i neka obična pretplata na 50-ak kuna omogućuje vam da slušate glazbu gdje god bili, slikate i snimate, razgovarate i šaljete poslovne mailove. Zar nismo stvarno daleko dogurali?

Uz sve to, iskreno, ne sjećam se kada sam zadnji puta vidio ružan pametni telefon. Svi su finog dizajna, dobre izrade i imaju većinom Android OS- koji opet pruža bezbroj novi mogućnosti.

Zar ne živimo u zabavnom svijetu?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti