Sony predstavio nove televizore i zvučnike za najzahtjevnije korisnike

Prisustvovali smo Sonyevu predstavljanju novih proizvoda i tehnologija, na kojem smo mogli i isprobati neke od njihovih aduta.

Martina Čizmić | 04.03.2019. / 13:18

Televizori Sony Bravia (Foto: Sony)

Sony je nedavno u Budimpešti organizirao prezentaciju svojih novih proizvoda i tehnologija. Imali smo priliku uživo isprobati 360 Reality Audio, Glass Sound Speaker i neke od najnaprednijih fotoaparata koji su prezentirani tijekom CES 2019 festivala u Las Vegasu.

Najveću su pozornost među okupljenim novinarima izazvali novi modeli televizora koji privlače pozornost već svojom veličinom.

Tako je bilo posebno zanimljivo vidjeti nove modele BRAVIA MASTER Serije AG9 4K HDR OLED (77”/65”/55”) koji su otprilike upola tanji od prethodnog modela i, koliko god to neobično zvučalo zbog njihove veličine, gotovo se neprimjetno uklapaju u prostor. Uz Picture Processor X1 Ultimate, ovaj je model opremljen jedinstvenom tehnologijom za upravljanje panelima s Pixel Contrast Booster, koja vjerno reproducira sve od najdubljih do najsjajnijih boja. Poseban dojam daje tehnologija Acoustic Surface Audio + koja proizvodi zvuk sa samog zaslona i tako stvara izvrstan kinougođaj.

Novinarka Zima uz televizor Sony Bravia XG 95 u Budimpešti (Foto: Zimo)

Sve one koji vole gledati videosadržaj na zahtjev oduševit će televizori serije BRAVIA MASTER koji imaju funkciju Netflix kalibriranog načina rada. U praksi to znači da sadržaj s Netflixa možete gledati točno onako kako su kreatori to željeli.

Nismo mogli propustiti priliku isprobati Sonyjev televizor XG 95 koji ima impresivnu veličinu, ali i dodatak koji će napokon unijeti mir u svaku kuću. Naime, Sony je predstavio Bluetooth daljinski upravljač uz pomoć kojeg je moguće promijeniti program na televizoru bez obzira na to stoji li netko ispred njega ili ne. Televizor "hvata" signal čak i ako daljinski upravljač uperite u suprotnom smjeru. Samo pazite da i susjed nema isti televizor.

Savršen zvuk uz savršenu sliku

Filmofili će na svoje doći s novim zvučnim trakama HT-X8500 i HT-S350u kombinaciji s UBP-X800M2 4K Ultra HD Blu-ray uređajem. Sonyjeva tehnologija digitalne obrade signala, kao što je Vertical Surround Engine omogućuje 7.1.2-kanalni surround zvuk bez potrebe za dodatnim zvučnicima. Ugrađeni dvostruki subwoofer pruža dubok zvuk basa i uključen Cinema Mode, jedan od sedam optimiziranih načina zvuka, a svaki film možete doživjeti u najboljem izdanju.

X800M2 podržava 4K Ultra-HD Blu-ray reprodukciju i HDR formate, uključujući HDR10, Dolby Vision i Hybrid Log Gamma. Također podržava najnovije i najkvalitetnije audioformate, uključujući Hi-Res Audio.

Slušalice sa 360 Reality Audio tehnologijom (Foto: Sony)

Za kristalno čisti zvuk pobrinut će se novi Glass Sound Speaker, LSPX-S2, minimalistički i elegantan prijenosni kućni zvučnik koji koristi jedinstvenu tehnologiju Sony Vertical Drive. Tako tijelo organskog stakla vibrira nakon što ga pokreće aktuator ispod njega kako bi širio zvuk vertikalno u smjeru od 360 stupnjeva.

Ljubitelje vinila zaniteresirat će PS-LX310B, uređaj koji prebacuje zvuk s vinilne ploče na bilo koji bežični zvučnik, soundbar ili slušalice s dodatkom ugrađenog Bluetooth odašiljača. Zahvaljujući funkciji potpunog automatskog reproduciranja, glazba se odmah reproducira s posljednjeg uparenog uređaja kada pritisnete tipku za reprodukciju. To osigurava jednostavno korisničko iskustvo tako da svatko može uživati u vinilu. Osim toga, za one koji preferiraju žičanu vezu, gramofon također ima audiokabel.

Novi Sonyjevi fotoaparati i objektivi (Foto: Zimo)

Za umjetnike i filmaše

Sony je predstavio i nove full-frame fotoaparate bez zrcala serije α9 i α7 te cijeli niz prilagođenih objektiva bez ogledala, uključujući G Master, kao i profesionalnu fotografsku umjetnost.

Dostupni su digitalni fotoaparat s izmjenjivim objektivima (kompatibilan s E-mount objektivima koji podržavaju full-frame i APS-C senzore veličine slike), XDCAM memoriju i profesionalnu kinematografsku kameru, CineAlta VENICE. Kako su pojasnili na predstavljanju, sad ljubitelji fotografije ne moraju kupovati nove objektive kad žele s fotografije prijeći na video, već ih mogu koristiti i na Sonyjevim kamerama.

Novi Sonyjev fotoaparat α7R III (Foto: Sony)

Osim toga, Sony je predstavio najnoviju kameru α6400 bez ogledala s automatskim fokusiranjem u stvarnom vremenu, praćenjem u stvarnom vremenu i najbržim automatskim fokusom na svijetu. Α6400 donosi mnoge od najnaprednijih Sonyjevih tehnologija full-frame linije u kompaktni, lagan APS-C fotoaparat. Novi fotoaparat može se pohvaliti najbržim AF snimanjem u trajanju od 0,02 sekunde, a istovremeno uvodi nove napredne mogućnosti "real-time Eye AF" i "Real-time Tracking".

Također je uključeno snimanje velike brzine do 11 fps sa AF / AE praćenjem, nova generacija BIONZ X mehanizma za obradu slike koji proizvodi izvrsnu kvalitetu slike, 4K snimanje videozapisa, LCD zaslon osjetljiv na dodir koji se može potpuno okretati 180 stupnjeva i još mnogo toga, čineći ga vrhunskim alatom za sve vrste stvaralaca, od profesionalaca do svakodnevnih vlogera.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti