Stiže remasterirana verzija najbolje strategije svih vremena

Hoće li StarCraft Remastered zamijeniti originalni StarCraft: Brood War i StarCraft 2 u Južnoj Koreji i svijetu?

Monika Nožić Monika Nožinić | 26.03.2017. / 19:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Blizzard je svoje fanove napokon odlučio razveseliti remasteriranom verzijom StarCrafta, najbolje strategije svih vremena. Izgleda da su prošlogodišnje glasine bile točne i da je Blizzard zaista radio na 'peglanju bora' skoro 20 godina stare igre.

Remasterirana verzija dolazi sa Brood War ekspanzijom, donosi 4K grafiku, HD animacije, unaprijeđen audio i punu podršku za online igranje, a tu je i još jedno besplatno iznenađenje. Gameplay će ostati potpuno nepromijenjen i zadržat će sve svoje mane i vrline koje su StarCraft činile prepoznatljivim, računajući i sva tehnička ograničenja koja bi se danas mogla lako ukloniti, kao što su loš pathfinding i ograničenost na 12 jedinica po kontrolnoj grupi.

Pete Stilwell, producent klasičnih igara u Blizzardu, objasnio je razloge remastera: "StarCraft je i dalje vrlo popularan, posebno u Koreji, unatoč zastarjeloj online podršci, dotrajaloj grafici, lošem zvuku i kompatibilnosti. Ovo će biti naše 'ljubavno pismo' najvećim fanovima StarCrafta."

Uz značajno unaprijeđene vizuale, StarCraft remaster donosi i moderno povezivanje igre uključujući Blizzard App (nekadašnji Battle.net) podršku, unaprijeđene ladder funkcionalnosti, kao i mogućnosti streaminga.

Kao šlag na tortu, objavljeno je i da će Blizzard izbaciti novi patch 1.18 za StarCraft: Brood War, nakon čega će StarCraft i Brood War ekspanzija biti besplatni. Remaster neće biti besplatan i njegova cijena još uvijek nije poznata, ali originalne verzije StarCrafta i njegove ekspanzije Brood War postat će potpuno besplatne, dok za Brood War uskoro stiže i patch 1.18 koji će također donijeti gomilu novina.

Remasterirana verzija stiže ovo ljeto, a što sve možemo očekivati, pogledajte u nastavku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti