Sydney u nesvakidašnjoj svjetlosti

Od 2009. godine u Sydneyu se tijekom lipnja i srpnja održava glasoviti umjetnički event, sjajna izložba na otvorenom “Vivid Sydney”, koji spaja instalacijsku umjetnost

Zimo Zimo Iva Potočnik | 24.05.2014. / 18:42

Sydney u nesvakidašnjoj svjetlosti

Od 2009. godine u Sydneyu se tijekom lipnja i srpnja održava glasoviti umjetnički event, sjajna izložba na otvorenom “Vivid Sydney”, koji spaja instalacijsku umjetnost, projekcije, glazbene koncerte i razne platforme usmjerene na promišljanje o suvremenoj umjetnosti.

Fokus manifestacije su svjetlosne instalacije postavljene u javnim gradskim prostorima i projekcije koje građevinama u noćnim satima daju sasvim drugačiji oblik. Događaj je jedinstven u svijetu, a prema najnovijim statistikama privlači sve više turista. Razlog tome je i u gradskoj turističkoj strategiji, koja je omogućila da su svi sadržaji besplatni, gastronomska ponuda još bolja, a smještaj jeftiniji. 

Spektakularan doživljaj ostavljaju poznati objekti, osobito zgrada opere, za koje su mapping projekcije načinili najbolji današnji umjetnici u tom području.

Više na stranici www.vividsydney.com

Sydney u nesvakidašnjoj svjetlosti Sydney u nesvakidašnjoj svjetlosti Sydney u nesvakidašnjoj svjetlosti Sydney u nesvakidašnjoj svjetlosti Sydney u nesvakidašnjoj svjetlosti Sydney u nesvakidašnjoj svjetlosti Sydney u nesvakidašnjoj svjetlosti

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti