Tablet je najbolja stvar koju si možete pokloniti ovog ljeta

Mnogi se pitaju što će nam tablet, no ovaj gadget je itekako koristan jednom kada malo zagrebete ispod površine.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 04.07.2016. / 21:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tablet na prvu izgleda kao još jedan od nepotrebnih uređaja, no kad jednom počnete tablet ozbiljnije koristiti, zapravo shvatite da se radi o uređaju s vrlo širokim spektrom mogućnosti. Recimo, ako volite čitati knjigu, tablet će vam sigurno dobro doći. Činjenica jest da knjiga ima svoje čari, no ukoliko idete na more, nećete valjda sa sobom uzimati hrpu knjiga, jer dvije su za vas, dvije za supruga ili suprugu, jedna za klinca i jedna za baku.

Ovaj gadget dolazi do izražaja kada ga počnete koristiti iz jedne druge perspektive, one korisničke. Danas imamo na izbor tablete kakvih god hoćemo cijena i karakteristika, od onih jeftinih od 30-ak dolara pa do onih skupih do 400-500 dolara.

Naravno, svatko treba gledati da kupuje za ono što mu treba. Primjerice, vratimo li se na primjer knjiga, za takve stvari ne trebate nešto s moćnom grafičkom karticom, već nešto što je kompaktno, efikasno i ima zadovoljavajući ekran za lakše čitanje. Ukoliko pak kupujete tablet kako bi se klinci igrali, onda morate razmisliti o malo boljoj verziji koja obično košta nešto više.

Isto tako, tablet može biti odličan uređaj za učenje, pa tako vaši klinci mogu na zabavan način razvijati moždane vijuge iako su na moru, baka može rješavati križaljke, a vi pročitati vijesti, pogledati pokoji YouTube, možda odgovoriti na par mailova i biti u toku sa svime što vas interesira.

Ako se spremate za more, imate taman vremena da naručite tablet, jer osim što se ovi uređaji nalaze na popustu, nudi se i velik izbor, od jeftinijih do skupljih. Svakako razmislite o kupovini tableta i razmišljate o dugoročnoj investiciji, koja ne mora nužno biti velika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti