Televizor tanji od mobitela koji izgleda kao da lebdi u zraku

Panel se magnetima postavlja na zid, a odvojeni zvučnici kriju ostale komponente.

Sponzorirani članak | 13.12.2017. / 14:29

LG OLED W7 (Foto: LG) (Foto: LG)

OLED televizori su među zaljubljenicima u tehnologiju poznati kao sofisticirani uređaji koji pružaju osjećaj kina u domu, zahvaljujući tome što reproduciraju najvjerniju sliku sa savršenom crnom bojom, beskonačnim kontrastom i proširenim spektrom boja.

Redovito ih prati i sofisticiran dizajn, no model LG OLED W7 – debljine svega 2,57 mm kod 65-inčne varijante – je postavio novi standard kad je riječ o estetici. Ovo je trenutno najtanji televizor na tržištu, tanji čak i od mobitela. Popularno nazvan „Wallpaper TV“, W7 izgleda kao da lebdi u zraku.

Naime, OLED panel se postavlja izravno na zid pomoću magnetskih ploča čime se gotovo u potpunosti gubi prostor između televizora i zida, prisutan kod uobičajenih nosača, pa imamo osjećaj da je riječ o umjetničkoj slici, ogledalu ili prozoru. Ovako tanak dizajn omogućava OLED tehnologija, a stručnjaci tvrde da je riječ o prekretnici sličnoj trenutku kad su daleko tanji televizori s ravnim zaslonom zamijenili glomazne CRT modele.

LG OLED W7 (Foto: LG) (Foto: LG)

Dizajneri televizora LG OLED W7 slijedili su filozofiju manje je više; nepotrebni elementi su uklonjeni kako bi u središtu pozornosti bio upravo njegov zaslon. Odvojeni zvučnici koji Dolby AtmosTM zvuk šalju prema gore, a ujedno služe i za smještaj svih ostalih hardverskih komponenti televizora.

Televizor LG OLED W7, između ostalog, ima podršku za 4K razlučivost te različite HDR formate pa predstavlja pravo središte kućne zabave. Osim intuitivne navigacije po izbornicima i funkcijama uređaja, najnovija verzija LG-eve Smart TV platforme webOS 3.5 gledateljima pruža jednostavan pristup HDR sadržaju na streaming servisima Netflix ili Amazon.

Televizor LG OLED W7 dostupan je na hrvatskom tržištu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 69.999 kuna, a za sve LG-eve OLED televizore kupljene do 31. prosinca 2017. jamstveno razdoblje je produženo na 5 godina. Osim toga, tu je i dodatna sigurnost uz LG TV Kasko u trajanju od 2 godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti