Tenisice koje su postale društvene tenisice

Za nekoliko godina osvrnut ćemo se unazad nekoliko godina i biti će nam smješno što tadašnje tenisice nisu imale nikavku tehnologiju i bile su offline. Kako smo to uopće mogli? Tenisice offline?

Zimo Zimo Zimo | 30.01.2011. / 14:06

Tenisice koje su postale društvene tenisice

Za nekoliko godina osvrnut ćemo se unazad nekoliko godina i biti će nam smješno što tadašnje tenisice nisu imale nikavku tehnologiju i bile su offline

Kako smo to uopće mogli? Tenisice offline?

Uskoro će i naše tenisice postati dio društvenih mreža i to doslovno. Koncept koji su osmislili švedski studenti u Hyper Island-ovoj 'digitalnoj školi' za brand tenisica WeSC, može se opisati kao konkurencija Nike+. Razlika između ova dva koncepta je ta što je WeSC orjenitran na društvene mreže i nema ugrađen akcelerometar već ima RFID čip.

Taj RFID čip omogućuje interkciju sa okolinom, odnosno pomoću ovih tenisisca možete se automatski checkirati putem lokacijskih usluga poput Foursquare ili Gowalle, i podijeliti te informacije na Facebooku i Twitteru, ili možda osvojiti ekskluzivnu ponudu na specijalziranim događanjima.

Osim dijeljenja sadržaja na društvenim mrežema, vrlo lako možete zatražiti prijateljstvo na Facebooku ili poslikati se i objaviti sliku, na recimo Flickru.

Iako je ovo samo koncept koji još nije zaživio, studenti napominju da je ugradnja RFID čipova jeftina, i da košta svega nekoliko centi.

Znamo da će sad neki reći kako je ovim konceptom potpuno narušena privatnost, no sa druge strane sve te servise i alate koristimo u našim privatnim životima.

Što vi mislite i kako vam se sviđa ovaj koncept?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti