Tesla Model S prvi električni automobil na svijetu s titulom najsigurnijeg

Rigorozne testove Tesla Model S odradio je više nego savršeno, dobio je najviše ocjene za sigurnost automobila u Sjedinjenim Američkim Državama, postavši tako prvi „električar“ rekorder.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 20.08.2013. / 08:09

Tesla Model S prvi električni automobil na svijetu s titulom najsigurnijeg

Rigorozne testove Tesla Model S odradio je više nego savršeno, dobio je najviše ocjene za sigurnost automobila u Sjedinjenim Američkim Državama, postavši tako prvi „električar“ rekorder.

Tesla Motors kompanija objavila je kako je njezin Model S električni automobil dobio najbolje ocjene nakon testova National Highway Traffic Safety Administration. Prema NHTSA testovima, koji su inače vrlo rigorozni, Teslin Model S ne samo da je dobio pet zvjezdica u svakoj kategoriji, nego je i postavio ukupni rekord s konačnom ocjenom 5,4 za bočne, stražnje i prednje udare.

Tesla Model S je tako postao prvi električni automobil na svijetu koji je osvojio titulu najsigurnijeg u bilo kojoj zemlji. Iako je riječ u cestovnoj limuzini, konstrukcija i kvaliteta izrade osigurale su mu veću sigurnost čak i u odnosu na „minivan“ i „SUV“ vozila koja su iznimno popularna i sigurna. Primjerice, to što nema bloka motora dobija se više prostora za sigurnost i čuvanje putnika, a kako je automobil testiran možete pogledati u videu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti