Tesla najavila prodaju bežičnog punjača koji može puniti do tri uređaja, a cijena mu je prava "sitnica"

Za one koji žele puniti do tri uređaja istovremeno, a imaju "višak" u novčaniku, Tesla u veljači sprema vlastiti bežični punjač, čiji je dizajn inspiriran Cybertruckom.

Branimir Vorša | 24.12.2022. / 08:51

Tslin Bežični punjač
Tslin Bežični punjač (Foto: shop.tesla.com)

Tesla je najavila prodaju bežičnog punjača, pomoću kojeg će korisnici moći napajati tri uređaja istovremeno. Mediji su odmah dizajn bežičnog punjača povezali s dizajnom Teslinog Cybertrucka, čiji se točan izlazak na tržište, s druge strane, još uvijek ne zna.

Teslin bežićni punjač će moći puniti uređaje koji podržavaju Qi, a njegova snaga će iznositi 15W, što u biti nije neka zavidna brzina punjenja, ali nije niti presporo. Sam bežični punjač ipak ne izgleda toliko velik površinom da bi na njega primjerice mogla stati tri veća pametna telefona odjednom, piše Cnet.

Vrijednost Teslinog punjača jest u tome što može puniti uređaje gdje god se nalazi, zahvaljujući tehnologiji punjenja koja koristi 30 Qi zavojnica i koja se naziva FreePower. To je novi naziv za Air, tehnologiju koja se prije koristila u podlogama za punjenje tvrtke Nomad, koja je pokušala uspjeti tamo gdje Appleov AirPower nije uspio s punjačima za bežično punjenje s više uređaja.

CIjena Tesline podloge za bežično punjenje, međutim, nije toliko privlačna i iznosit će čak 300 dolara. Za one koji si ipak žele priuštiti takav punjač i imaju uređaje koji podržavaju Qi tehnologiju, uređaj će biti dostupan od veljače 2023. nadalje.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti