Testirali smo RockMelt [UPDATE]

Jučer smo pisali o novom društvenom pregledniku RockMeltu, koji je izašao u beta inačici, i danas ujutro nas je dočekao mail sa pristupom za preuzimanje ovog novog i vrlo korisnog preglednika ili kako neki vole zvati browsera. Nakon nekoliko sati korištenja, pročitajte naše impresije.

Zimo Zimo Zimo | 09.11.2010. / 11:54

Testirali smo RockMelt [UPDATE]

Prije par dana pisali smo o novom društvenom pregledniku RockMeltu koji je izašao u beta inačici, a danas ujutro nas je dočekao mail sa pristupom za preuzimanje ovog novog i vrlo korisnog preglednika ili kako neki vole zvati browsera. Nakon nekoliko sati korištenja, pročitajte update.

Nakon preuzimanja imali smo malih problema sa logiranjem putem facebooka, gdje smo tek iz treće uspjeli povezati facebook i RockMelt. Nakon što smo otvorili preglednik, sve postavke sa Safarija bile su dostupne u RockMeltu što je velika prednost, jer ne morate prebacivati sve vaše bookmarke sa jednog preglednika u drugi, a znamo da to nitko ne voli raditi.

Famozna integracija facebooka odlično je riješena, pa tako sa lijeve strane imate pristup chatu i informacijama vaših frendovima koji su online ili odsutni, a možete i kreirati vlastitu listu klikom na zvjezdicu u pretraživaču prijatelja. Nije ni malo komplicirano kako zvuči.

Sa desne strane nalazi se meni sa vašim izdvojenim stranicama (koji još uvijek ne radi najbolje), gdje možete dodati bilo koju stranicu, nakon čeka vam se ona automatski ažurira (broj označuje broj novih vijesti). Tu se još nalazi i facebook koji vas također obavještava o novostima koji su vaši prijatelji objavili, a možete ih pročitati odmah u pop-up meniju. Twitter, koji se također nalazi na desnoj strani, privremeno nije u funkciji. Kako bi isprobali funkcionalnost jedne od najbrže rastućih mreža, morati ćemo ipak pričekati.

RockMelt je vrlo brz, pregledan, i vrlo jednostavan za korištenje. Pretraživanje bez potrebe odlaska na Google je zanimljiva stvar, no ipak smo naučeni googlati klasičnim putem. Jedina zamjerka na koju smo naišli, jest da za svaku drugu/treću stranicu, RockMelt traži dopuštenje korištenja vaših podataka.


Update: Tokom jučeranjeg testiranja kao što smo pisali bilo je određenih problema, od kojih još neki stoje, no možda nama najvažnije jest da je proradio Twitter koji vam omogućuje dodavanje više od jednog accounta. Jedino je nedostatak ako želite pregledati mentions, morate svaki puta otvarati Twitter i kliknuti na tu opciju. No sve u svemu, sve smo više zadovoljni RockMeltom.

Pozivnice su još uvijek na raspolaganju i ukoliko želite i vi isprobati ovaj odličan preglednik, najjednostavniji način za to je da nam pošaljete mail sa subjektom 'RockMelt' i poslat ćemo vam link kako nebi trebali čekati da vam se isti odobri sa njihove strane.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti