Tim Cook potvrdio: Napokon je poznato kada počinje prodaja Appleovog sata

Prodaja toliko očekivanog Appleovog sata počinje u travnju, a osnovni modeli prodavat će se po cijeni od 349 dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.01.2015. / 09:00

Tim Cook potvrdio: Napokon je poznato kada počinje prodaja Appleovog sata

Apple je jučer objavio financijske rezultate za prethodni kvartal i, kao što se očekivalo, na krilima odlične prodaje novih modela iPhonea ostvareni su rekordne brojke. Tako je u ovom tromjesečnom razdoblju Apple ostvario prihod od 74,6 milijardi dolara, uz profit od 18 milijardi dolara, što je najbolji kvartal u povijesti kompanije. Ove su cifre veće od ranijih Appleovih predviđanja, ali i od predviđanja tržišnih analitičara – Apple je očekivao prihod između 63,5 i 66,5 milijardi dolara, dok su na Wall Streetu očekivali prihod veći od 67 milijardi dolara. U posljednjem kvartalu prodan je i rekordan broj pametnih telefona – čak 74,5 milijuna iPhonea, a u Appleu mogu biti zadovoljni i s brojem prodanih Macova (5,52 milijuna), dok je broj prodanih iPadova smanjen, objavili su na The Vergeu.

No, osim informacija o prodaji postojećih uređaja, jučer smo saznali i informacije oko nekih nadolazećih proizvoda pa je Tim Cook tako napokon otkrio kada će početi prodaja njihovog prvog pametnog sata Apple Watch. Prošle godine u ovoj su kompaniji govorili kako će to biti početkom 2015., no sada su taj datum malo pomaknuli i prodaja ovog uređaja trebala bi početi u travnju. Inače, riječ je o prvom novom proizvodu (tj. proizvodu iz nove kategorije) kojeg je Apple predstavio još od 2010. i predstavljanja iPada, odnosno prvom novom proizvodu u eri 'nakon Jobsa', zbog čega je svima u kompaniji iznimno bitna velika potražnja za njihovim pametnim satom. 'Ostvarili smo veliki napredak u razvoju Apple Watcha', komentirao je jučer Cook i dodao kako su ohrabreni odazivom programera i nekim 'nevjerojatnim inovacijama' koje su do sada vidjeli. No, osim informacija o početku prodaje, Cook nije objavio još neke dodatne informacije poput npr. novih detalja vezanih uz cijene ovog sata –poznato je da će osnovni model koštati 349 dolara, a da će ostali modeli (Apple će u ponudi, osim osnovnog modela, imati i sportski te premium model) biti skuplji, no njihove cijene još nisu poznate.

Sigurno je da će iz ove kompanije do travnja još objaviti brojne informacije vezane uz Apple Watch, a mnogima će najzanimljivija biti informacija o trajanju baterije ovog sata jer bi ona, prema nekim dosadašnjim glasinama, mogla izdržati samo tri do pet sati rada. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti