Apple je jučer objavio financijske rezultate za prethodni kvartal i, kao što se očekivalo, na krilima odlične prodaje novih modela iPhonea ostvareni su rekordne brojke. Tako je u ovom tromjesečnom razdoblju Apple ostvario prihod od 74,6 milijardi dolara, uz profit od 18 milijardi dolara, što je najbolji kvartal u povijesti kompanije. Ove su cifre veće od ranijih Appleovih predviđanja, ali i od predviđanja tržišnih analitičara – Apple je očekivao prihod između 63,5 i 66,5 milijardi dolara, dok su na Wall Streetu očekivali prihod veći od 67 milijardi dolara. U posljednjem kvartalu prodan je i rekordan broj pametnih telefona – čak 74,5 milijuna iPhonea, a u Appleu mogu biti zadovoljni i s brojem prodanih Macova (5,52 milijuna), dok je broj prodanih iPadova smanjen, objavili su na The Vergeu.

No, osim informacija o prodaji postojećih uređaja, jučer smo saznali i informacije oko nekih nadolazećih proizvoda pa je Tim Cook tako napokon otkrio kada će početi prodaja njihovog prvog pametnog sata Apple Watch. Prošle godine u ovoj su kompaniji govorili kako će to biti početkom 2015., no sada su taj datum malo pomaknuli i prodaja ovog uređaja trebala bi početi u travnju. Inače, riječ je o prvom novom proizvodu (tj. proizvodu iz nove kategorije) kojeg je Apple predstavio još od 2010. i predstavljanja iPada, odnosno prvom novom proizvodu u eri 'nakon Jobsa', zbog čega je svima u kompaniji iznimno bitna velika potražnja za njihovim pametnim satom. 'Ostvarili smo veliki napredak u razvoju Apple Watcha', komentirao je jučer Cook i dodao kako su ohrabreni odazivom programera i nekim 'nevjerojatnim inovacijama' koje su do sada vidjeli. No, osim informacija o početku prodaje, Cook nije objavio još neke dodatne informacije poput npr. novih detalja vezanih uz cijene ovog sata –poznato je da će osnovni model koštati 349 dolara, a da će ostali modeli (Apple će u ponudi, osim osnovnog modela, imati i sportski te premium model) biti skuplji, no njihove cijene još nisu poznate.

Sigurno je da će iz ove kompanije do travnja još objaviti brojne informacije vezane uz Apple Watch, a mnogima će najzanimljivija biti informacija o trajanju baterije ovog sata jer bi ona, prema nekim dosadašnjim glasinama, mogla izdržati samo tri do pet sati rada. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju