Točkica postao Sklepanko: Vlasnica svojeg robotskog psa šeta na uzici, tepa mu i kupa ga...

Robotski pas Boston Dynamicsa, poznatiji široj javnosti po imenu Točkica, viđen je dosad kako ga se koristi u bolnicama, za istraživanje mjesta zločina i u za testiranje svemirskih raketa, no jedna djevojka s Floride otkrila je da joj 75.000 dolara vrijedno tehnološko čudo baš super pristaje kao mamac pažnje - na uzici.

Branimir Vorša | 15.03.2021. / 11:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Internetom kruži video snimka žene koja šeta svog robotskog psa kojeg je nazvala Sklepanko (Scrappy) cestom duž pristaništa u Fort Pierceu na Floridi. Riječ je o robotskom psu tvrtke Boston Dynamics, čija je cijena 75.000 dolara i čiji je originalni naziv Točkica.

U spomenutom videu, kojeg možete pogledati niže, mnogi promatrači su fascinirano komentirali to što gledaju - šetnju robotskog psa na uzici, dok su se neki pomalo i prestrašili.

Vlasnica sa svojim robotskim ljubimcem razgovara baš kao što vlasnici pravih pasa inače razgovaraju sa svojim ljubimcima, a to je ponajbolje pokazala kad ih je zaustavila policija, ne radi kazne, već više iz znatiželje.

Djevojka je policajcima pokazala kako je njezin metalni pas "dobar dečko", koji može i sjesti na zapovijed. Kad im je otkrila kako ga je nazvala, policajci su odustali od bilo kakvog daljnjeg ispitivanja i pustili taj neobičan par da nastavi svojim putem.

Robot Točkica prošle je godine pušten u maloprodaju po cijeni od 75.000 dolara, a dosad su ga koristile javne službe i kompanije, no čini se da sve više pronalazi i svoje mjesto kao "punokrvni" kućni ljubimac.

Sklepanko ima i svoj YouTube kanal, pokrenut u veljači i na kojem će očito redovito biti objavljene sve avanture njega i njegovih vlasnika.

Na istom kanalu je i video prvog susreta Skelpanka s pravim psom.

U najnovijem videu, vlasnica Sklepanka čak i kupa po prvi puta. Da, svijet nas nikad neće prestati čuditi.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti