Top model s povoljnom cijenom: Xiaomi Mi 5 opasan je konkurent Appleu i Samsungu

Na Mobile World Congressu svoj novi smartphone predstavio je i Xiaomi koji će korisnike privući kombinacijom odličnog hardvera i povoljne cijene

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.02.2016. / 09:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što su Samsung, LG i Sony na Mobile World Congressu predstavili nove modele svojih pametnih telefona, jučer je i kineski Xiaomi predstavio svoj najjači smartphone do sada. Model Mi 5 hardverski tako može parirati svim navedenim uređajima, no kada je u pitanju cijena, Xiaomijev je uređaj puno povoljniji tako da će za veliki broj korisnika koji namjeravaju kupiti snažan smartphone, ovaj uređaj sigurno biti jedan od kandidata. Ovaj telefon dolazi s ekranom dijagonale 5,15 inča Full HD rezolucije (novi Samsungovi Galaxy telefoni i LG G5 imaju višu rezoluciju ekrana), a pokreće ga Snapdragon 820 i posljednja verzija Androida (Xiaomi na svojim telefonima koristi vlastito MIUI sučelje) te ima kameru rezolucije 16MP s dvostrukom bljeskalicom sa stražnje strane i 4MP prednju kameru za selfije.

Mi 5 na tržištu prodavat će se u verzijama s 32 i 64GB memorije koja ima 3GB RAM-a te u Mi 5 Pro verziji koja ima čak 4GB RAM-a i 128GB memorije za pohranu podataka. Kapacitet baterije za sve modele iznosi 3,000mAh, uređaj ima USB Type-C priključak, podršku za NFC i čitač otisaka prstiju ugrađen u Home tipku. Objavljene su i cijene ovog telefona u yuanima te, prema Cnetu, kada se preračunaju u dolare, cijena osnovnog modela s 32GB memorije iznosi oko 300 dolara, dok će se Pro verzija prodavati za 415 dolara – što je za telefon s ovakvim hardverom i sa 128GB memorije iznimno povoljna cijena, pogotovo kada je usporedimo s cijenom konkurentskih modela. Novi Xiaomijev model bit će dostupan na ograničenom broju tržišta (poput kineskog i indijskog), no korisnici će ga vjerojatno moći nabaviti putem brojnih internetskih trgovina na kojima su i inače dostupni Xiaomijevi i drugi kineski telefoni.

U prodaji bi se trebao pojaviti već tijekom sljedećeg mjeseca, a bit će zanimljivo pročitati recenzije tehnoloških novinara i korisnika ovog telefona te njihove usporedbe s mobilnim uređajima poput novih iPhonea, Galaxyja i LG-jevog novog modela iz G serije.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti