U doba koronavirusa majkama ruže šalju - dronom

Libanonoski student strojarstva, s dvojicom svojih prijatelja, došao je na ideju da pomoću bespilotne letjelice isporuči majkama ruže na balkon.

Martina Čizmić | 22.03.2020. / 11:48

Dron, ilustracija (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

  U Libanonu, gdje je zbog koronavirusa proglašena karantena, trojica studenata su se dosjetila da za Majčin dan pomoću bespilotne letjelice pošalju cvijeće svojim majkama zatvorenim kod kuće.

U Libanonu se Majčin dan naveliko slavi 21. ožujka.

No ove godine na taj dan vlada turobno raspoloženje zbog širenja novog koronavirusa koji je prisilio ljude da budu kod kuće i doveo do zatvaranja trgovina u okviru "izvanredne zdravstvene situacije".

Chrisopher Ibrahim (18) nije se htio prepustiti malodušju.

Taj je student strojarstva s dvojicom svojih prijatelja došao na ideju da pomoću bespilotne letjelice isporuči majkama ruže na balkon.

Razmišljao sam kako bi ljudi mogli obradovati svoje majke na najsigurniji način. Dostava ruža dronom ne zahtijeva nikakav fizički kontakt, rekao je.

Sve se obavlja putem poruka na WhatsAppu.

Kada dođe pred kuću, ekipa nazove pošiljatelja koji kaže majci da izađe na balkon. U isto vrijeme bespilotna letjelica polijeće i isporučuje joj ružu.

Slijede smijeh, suze i poneki zagrljaj.

Usluga se plaća, dodaje mladić, ali "sve što zaradimo ide za Crveni križ" u Libanonu koji pomaže u prijevozu bolesnika i osoba za koje postoji sumnja da su zaražene u bolnice.

U Libanonu su od koronavirusa dosad umrle četiri osobe a 206 je zaraženo.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti