Upoznajte gamericu koja iz udobnosti svog doma zarađuje milijune

Videoigre više nisu samo 'muška stvar', žene su postala opasna konkurencija.

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.06.2017. / 19:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Australka Chelsea Sandy (25), poznatija kao xMinks, postala je popularna zahvaljujući profesionalnom igranju kultne pucačine Call of Duty, a danas na svom YouTube kanalu ima više od 50 000 pratitelja, od kojih je, pretpostavljate, velika većina muške populacije.

Osim na YouTubeu, Chelsea je aktivna i na platformi Twitch na kojoj je prati čak 350 000 ljudi. Zarada joj stiže od online pretplata, prihoda od oglašivača i, naravno, sponzora.

Inače, ova je gamerica na Sveučilištu Južna Australija završila farmaciju, ali se nakon završenog fakultetskog obrazovanja prebacila na igranje računalnih igara. Sudjelovala je i na dva svjetska prvenstva u igranju "Call of Dutyja", a od gaminga danas vrlo pristojno živi i u svakom slučaju zarađuje puno više nego što bi zaradila kao farmaceut.

"Gledatelji uživaju dok me gledaju, a ja im pokušavam uzvratiti istom mjerom. Bitna im je osobnost i način na koji komuniciram s njima pa to više ispadne kao zajedničko druženje, a ne samo gledanje kako se ja igram", kaže xMinks.

Watch live video from xMinks on www.twitch.tvNaravno, ima i onih koji je ne podržavaju, ali na govore mržnje poput "samo si željna pažnje" i "nemaš pojma jer si cura" više se ne obazire. Chelsea je vrlo svestrana pa osim gaminga uživa u kuhanju, redovito se bavi tjelovježbom, a pokrenula je i vlastitu modnu liniju.

"Smatram da žene i muškarci u gaming industriji trebaju biti ravnopravni. Ipak, ljudi i dalje prebrzo osuđuju i donose zaključke na temelju fizičkog izgleda. Ja volim to što radim i u tome uživam", zaključila je zgodna Chelsea.

U nastavku pogledajte xMinks u akciji i sami procijenite koliko je dobra u onome što radi i voli te svakako posjetite i njen Instagram profil (xminks).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti