Uskoro će korisnici uređaja iPhone puno lakše povezivati svoje uređaje s Windowsima 11

Značajke već godinama dostupne na Appleovim proizvodima konačno stižu i na Windowse.

Branimir Vorša | 01.03.2023. / 10:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Microsofta su u utorak najavili da planiraju uvesti nove značajke interoperabilnosti, kako bi njihov operativni sustav za osobna računala Windows 11 komunicirao s uređajima iPhone te prikazivao obavijesti, slao poruke i upućivao te primao pozive.

Microsoft tu svoju novu značajku naziva Phone Link za iOS, a povezat će iPhone i Windows 11 računalo preko Bluetootha te omogućiti "osnovnu" podršku za pozive, poruke i obavijesti aplikacija.

Novi Microsoftov softver u početku će biti ponuđen u ograničenom javnom testiranju i neće korisnicima dopustiti sudjelovanje u grupnim chatovima ili slanje multimedijskih poruka s fotografijama ili videozapisima.

Ovo se nadovezuje na naše kontinuirane napore da vam približimo ono što je važnije, poručio je korisnicima Windows OS-a u postu na blogu Panos Panay, Microsoftov glavni proizvodni direktor, najavljujući tu značajku.

Ta je značajka dio šireg skupa ažuriranja Microsoftova softvera Windows 11 za napajanje računala, koji je objavljen prije otprilike godinu i pol dana.

Microsoftovi napori s Phone Linkom samo su posljednji u nizu poteza za bliže povezivanje Windows računala s Appleovim popularnim uređajima i uslugama.

Apple je popularizirao mnoge tehnologije sinkronizacije i slanja poruka za pametne telefone, posebice pomoću svoje usluge iMessage za slanje poruka i usluge iCloud za fotografije, dokumente, kontakte i kalendare. Također je koristio te tehnologije za blisko povezivanje svojih uređajai Phone, tableta iPad i računala Mac, što je potez za koji stručnjaci kažu da pomaže Appleovim proizvodima da se istaknu.

Međutim, tijekom proteklih nekoliko godina Microsoft je uveo značajke kako bi računala sa sustavom Windows učinio sličnijima Appleu, obnovljenu aplikaciju za fotografije prilagođenu Appleu, više iCloud sinkronizacije i verziju softvera za telefonsku vezu za uređaje koje pokreće Googleov softver za Android.

Iz Microsofta su rekli da će, kao dio najnovijeg ažuriranja Windowsa 11, uvesti nove značajke i za korisnike Androida, uključujući mogućnost aktiviranja osobne pristupne točke telefona Samsung s računala. Korisnici Samsunga također će moći vidjeti web-stranice koje su nedavno posjetili na svojem telefonu sa svojeg računala, poručili su iz Mocrosofta. Te su značajke već godinama dostupne na Appleovim proizvodima.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti