Uz "dječji YouTube" roditelji više ne moraju strahovati za svoju djecu

Roditelji više ne moraju strahovati da će njihova djeca na YouTubeu vidjeti neki neprimjereni sadržaj.

Martina Čizmić | 24.01.2019. / 13:57

YouTube Kids (Foto: Google) (Foto: Google)

YouTube Kids, aplikacija prilagođena djeci koja obuhvaća sadržaj objavljen na YouTubeu koji je zabavan i edukativan, od danas je dostupna i u Hrvatskoj. 

Aplikacija je do sada u svijetu ostvarila desetke milijuna preuzimanja, više od 160 milijardi pregleda te ima više od 14 milijuna aktivnih tjednih korisnika, a dostupna je u 47 zemalja diljem svijeta i na 18 jezika, uključujući i hrvatski.

YouTube Kids je u potpunosti namijenjen i posvećen djeci i obiteljima, a nudi pregršt jedinstvenog sadržaja i mogućnost njegova otkrivanja na siguran način. Aplikacija YouTube Kids donosi brojne mogućnosti koje roditeljima omogućuju kontrolu sadržaja, kao i korištenje naprednih algoritama za odabir sadržaja prikladnih za najmlađe.  

Zabavna i privlačna grafika te velike i jasne ikone olakšavaju čak i maloj djeci korištenje aplikacije. Uz aplikaciju je integrirano i glasovno pretraživanje kako bi djeca mogla pronaći filmove koje žele gledati, čak i ako još ne mogu čitati ili pisati.

YouTube Kids je sigurnija verzija YouTubea koja prikazuje četiri kategorije videa - Programi, Otkrijte, Glazba i Učite, a partnerske zbirke donose još dodatnih kanala u odjeljku Zbirke.

Za razliku od klasičnog YouTubea, Kids ima opcije kontroliranja korištenja aplikacije koje omogućuju roditeljima da odrede koji sadržaji iz aplikacije (kanali ili pojedinačni videozapisi) mogu biti dostupni djeci. Kako bi omogućili ovu funkciju, treba kliknuti na  Postavke, profil djeteta i odabrati Samo prihvaćeni sadržaj.

Roditelji također mogu postaviti ograničenja prilikom pretraživanja, ali i odrediti koliko će vremena djeca moći koristiti aplikaciju. To je posebno korisno ako isti uređaj koristi nekoliko djece različite dobi.

YouTube Kids također podržavaju 360° sferne filmove. Dovoljno je samo zakrenuti pametni telefon ili tablet kako biste promijenili perspektivu iz koje je slika prikazana. Djeca se tako mogu ukrcati na LEGO roller coaster, preseli se na scenu u Broadwayu (i iza njenih scena) kako bi doživio djelić mjuzikla Kralj lavova ili diskretno promatrati ono što se događa u zimskoj noći ... kada Djed Božićnjak donosi darove.

Hrvatsku verziju aplikacije besplatno je dostupna na Google Play i App Store trgovini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti